Dumplings I Chili-og Hvitløkssaus

Denne oppskriften av wonton som jeg delte på starten fjoråret toppet rask listen over de mest populære oppskriftene på bloggen. Denne gangen har jeg laget en ny vri med dumplingsark, litt endringer på fyllet, men fortsatt den samme, gode sausen som dere har gitt gode tilbakemeldinger på 🙂 Helt enkle å lage uten vanskelige teknikker, og anbefales virkelig om du ønsker noe ekstra godt i helgen.

Hovedforskjellen på dumplings og wontonark, er at førstnevnte ofte er laget av kun mel og vann, mens sistnevnte er tilsatt egg for den lekre gulfargen. Dumplingsark er også ofte runde i formen, vs. wontonark som er firkantede. De kan oftes brukes om hverandre, men jeg syns dumplings/gyoza ark er mest om du ønsker å pannesteke.

Ingredienser til ca. 28 stk<br>PS! Merk at jeg bruker måleskjeer for presise oppskrifter.

 • FYLL
 • 200 g kjøttdeig av svin

 • 14 scampi (str 16/20)

 • 1 hakket vårløk

 • 1 ts bakepulver

 • 1 ts soyasaus

 • 1 ts sukker

 • 1 ts sesamolje

 • 1/2 ts salt

 • 1/4 ts pepper

 • CHILI SAUS
 • 1 dl av kraften vi koker wonton oppi

 • 4 fed hakket hvitløk

 • 2 ss olje

 • 2 ss østerssaus

 • 1-2 ss chili olje

 • 1 ss soyasaus (les tips)

 • 1 ss sort eddik (Chinkiang vinegar)

 • 1 ss sukker

 • 1 ts sesamolje

 • Sesamfrø

 • ANNET
 • Dumplings/gyoza ark

 • 2 liter vann

 • 1 ss kylling buljong

 • Hakkede koriander/vårløk

 • 1 egg

FREMGANGSMÅTE:

 1. Hakk opp scampi i små terninger (ulike størrelser gir en god konsistens, så alle bitene trenger ikke å være like store). Bland sammen fyllet og marineres i rundt 20 min. Du kan også lage denne kvelden før.
 2. Ha en ss (måleskje) med fyll i hver. Her kan du se hvordan jeg enkelt bretter mine dumplings. Alle andre metoder på bloggen eller i boka mi fungerer også fint.
 3. Kok opp 2 l vann med 1 ss kylling buljong på høy varme. Når vannet fosskoker legger du dumplingsene forsiktig oppi. De skal kunne flyte opp på et lag, så her kan du koke to omganger om det er for lite plass.
 4. Når de flyter opp, setter du på lokk og lar du de koke i ca. 2-3 min til, til helt gjennomkokte.
 5. Ta ut 1 dl av kraften mens du fortsatt lar dumplingsene ligge i den varme kraften i kjelen.
 6. Lag sausen ved å frese hvitløk i olje til gyllen på medium høy varme. Tilsett 1 dl vann av kraften vi kokte dumplingsene oppi, sammen med resten av ingrediensene til sausen. Smak til med hvor mye chili olje du ønsker og la sausen få et oppkok så er den klar.
 7. Ta ut dumplingsene i skåler. Fordel sausen jevn over slik at du får mye av den gode, aromatiske sausen, eller serveres separat som dipp. Topp med koriander eller hakkede vårløk.

TIPS:

 • Frosne dumplingsark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, som f.eks. fra Happy Belly. Sørg for å tine dem minst noen timer i romtemperatur, eller i kjøleskapet kvelden før. Har du noen igjen, kan du pakkes godt inn og gjenfryses.
 • Jeg bruker chiliolje fra merket Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, sammen med sort eddik.
 • Bruk gjerne en passelig salt soyasaus som f.eks. Lee Kum Kee sin light soysauce eller Maggie sin.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*