Creamy Innbakte Brød

Husker dere kanskje denne oppskriften fra i fjor som kom med i boka mi? 🙂 Hong Kong pølsebrød har lenge vært en favoritt på bloggen, og vår go-to snacks når vi er på ferie i Asia. I dag har vi byttet ut fyllet med en annen variant vi fikk smakt på, nemlig en kremet lobnobs miks. Sammensetningen med luftige og myke brød gjør disse helt nydelige i matpakken, til lunsj eller frokost.

Jeg har denne gangen også testet med havremelk, ettersom det ofte kommer spørsmål på helmelkserstatninger. Nederst i tips vil du finne mine tips og erfaring med havremelk 🙂

Ingredienser for 8 stk

  • DEIG
  • 350 g hvetemel

  • 150 g lunkent melk

  • 50 g sukker

  • 50 g mykt romtemperert smør

  • 2 ts tørrgjær for søtbakst

  • 1 ts salt

  • 1 sammenvispet egg str L

  • FYLL
  • 150 g lobnobs

  • 2 ss majones

  • 1 ss tobiko egg (valgfritt)

  • 1 ts sitronsaft

  • Revet ost

  • Hakket vårløk (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland sammen hvetemel, sukker og salt i en kjøkkenmaskin. Varm deretter opp melk til den blir lunken, ca. 37 grader, tilsett tørrgjær og rør sammen.
  2. Knekk egget i melken og bland det inn før du tilsetter blandingen sammen med det tørre i en kjøkkenmaskin. La det elte på lav hastighet i ca. 5–6 minutter.
  3. Tilsett mykt smør, og kjør deigen på medium hastighet i ca. 16–18 minutter til. Dette vil gi deg et godt resultat med luftig brød. Ta gjerne en glutentest for å sjekke om deigen er klar: Strekk en liten håndfull av deigen forsiktig ut til en tynn hinne som lyset kan skinne gjennom. Dersom deigen rakner eller føles for stram, skal den eltes litt til.
  4. Form deigen til en rund bolle og legg den tilbake i bakebollen til heving med håndkle over. Hev den i stekeovn på 25–30 grader med over- og undervarme, eller ved et lunt sted i ca. 1 time, til den har blitt dobbel størrelse.
  5. Velt deigen på benken og kna den lett for å fjerne luftbobler. Del den deretter i 8 emner på ca. 80 g hver.
  6. Hvert emne kjevles først til en oval på ca. 30 cm. Rull deigen deretter sammen til en pølse, og trill den ut til den er ca. 35 cm lang.
  7. Lag en åpning i den ene enden og legg den andre enden inni. Klyp godt sammen slik at deigen former en oval ring, med et ca. 1 cm bredt hull i midten.
  8. Legg pølsebrødene på et stekebrett kledd med bakepapir. Hev dem under kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter til, enten i stekeovnen eller på et lunt sted.
  9. I mellomtiden river du opp lobnobs i mindre biter og blander sammen med majones, tobiko og sitron saft.
  10. Ta ut brettet og hev temperaturen i ovnen til 175 grader, med over- og undervarme. Pensle alle pølsebrødene med litt vann. Legg ca. 2 ss med flyllet i langs “lommen” på hver bakst.
  11. Strø på med ost og hakket vårløk. Stek brødene midt i ovnen i ca. 22–25 minutter. Nytes varme eller lune.

TIPS:

  • Disse smaker aller best samme dag, men du kan gjerne varme i mikro i ca. 1 minutt, eller i ovnen i noen minutter, så smaker de som nystekte.
  • Pga. sukkermengden, virker tørrgjær for søtbakst best til denne oppskriften.
  • Disse kan fint fryses, tines og varmes igjen i ovnen på 175 grader i 5-6 minutter. Eller inni mikroen.
  • Havremelk:
    1. Elting: deigen tok lengre tid å elte frem til jeg kunne ta glutentesten, og føltes også noe strammere og mindre smidig ut.
    2. Heving: Deigen hevet ikke optimal/ble ikke like stor som med helmelk både ved forheving og etterheving.
    3. Steking: Brødene vokste og ble fine, men størrelsen var ikke like store som original oppskriften med helmelk.
    4. Smak: Fortsatt luftige og myke, og veldig gode dagen etter når man varmer opp også, men deigen er mindre “bouncy” og kan oppfattes noe tyngre hvis man skal sammenligne.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*