Lumpia Med Spicy Dipp

Visste du at Lumpia – filippinske vårruller var min aller første oppskrift her på bloggen? Nå over to år senere finner du en god samling av flere varianter under denne kategorien her. Det som ofte kjennetegner lumpia er hvor små, tynne og sprøe de er, sammenlignet med vietnamesiske vårruller som ofte er tykkere og større.

Ofte ruller man lumpia i et stort ark og klipper de i to før eller etter frityrstekingen for å få små ruller. I dag bruker jeg mindre ark, gjør en liten variasjon i fyllet og serverer med tradisjonell filippinsk spicy eddik dipp. Denne er syrlig, salt og har litt sødme, som passer godt til BBQ, eller andre grill og frityr retter 🙂

Ingredienser for 22-24 stk

 • 400 g kjøttdeig av svin

 • 2 fedd hakket hvitløk

 • 1 revet gulrot

 • 1 hakket vårløk

 • 1 boks hakket vannkastanje

 • 1 ss kylling buljong

 • 1 ss østersaus

 • 1 ss sukker

 • 1/2 ts pepper

 • 1/4 ts salt

 • SPICY DIPP
 • 0,5 dl filippinsk eddik

 • 1 ss brunt sukker

 • 1 ss vann

 • 1 ts soysaus/fiskesaus

 • 1 fed hakket hvitløk

 • 1/4 hakket rødløk

 • Litt koriander (kan sløyfes)

 • ANNET
 • Lumpia/vårruller ark (les tips)

 • 1 sammenpisket egg

 • Raps eller frityrolje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Bland alle ingrediensene til fyllet godt sammen i en bolle og la den marineres i minst 30 min. Jeg foretrekker å lage denne kvelden før for aller best smak.
 2. Bland sammen dippen i en skål eller krukke. Smak til med hvor mye chili du foretrekker. Denne kan også lages mild uten chili. Dippen bør stå i kjøleskapet i minst 1 time, slik at grønnsakene gir fra seg de søte smakene. Om du lager fyllet kvelden før, kan denne også lages samtidig.
 3. Jeg foretrekker å bruke sprøytepose for få helt jevne og fine lumpia. Klipp en ca. 2 cm stort hull nederst i sprøyteposen (større om du ønsker tykkere vårruller). Klem ut en ca. 10 cm lang stripe av fyllet i midten av arket.
 4. Brett begge kantene inn slik at de overlapper hverandre. Deretter kan du pensle litt egg på “trekanten” øverst, og rull hele vårrullen stramt fremover til du møter enden. Ha de på et fat med bakepapir under, slik at de ikke blir bløte mens du ruller resten.
 5. Varm opp en del olje til frityrsteking slik at de dekker vårrullene. Frityrstekes på medium høy varme i ca. 10-12 min, eller til gyllenbrune og sprø. Juster gjerne varmen ned etterhvert om den blir veldig varm.
 6. Ta ut over en rist til avrenning, og serveres med dippen vår.

TIPS:

 • Fillipinsk soyasaus og eddik anbefales, og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merket Swan eller Dati puti brukes her hjemme.
 • Jeg bruker den blå pakken med vårruller ark som kan kjøpes frossen fra asiatiske matbutikker. Vårruller ark finnes også hos diverse daligvarer. Oftest i den største og rosa pakken. Bruker du den kan du enten dele arkene i to for å få trekanter, eller bruke hele arket og med ekstra fyll.
 • Disse kan fint fryses rett etter at du har rullet dem. Frityrstekes i frossen tilstand. Mamma TuTu foretrekker å halvsteke dem først, til de får en lys gyllen farge før hun avkjøler og fryser de ned. Stekes også igjen i frossen tilstand.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Det er veldig flotte oppskrifter hos deg og jeg lurer hvor man får tak i arken til sånn skikkelige vårruller. Jeg kjøpte nemlig noen risark og friterte med de og det ble fullstendig kaos. Hvor får jeg tak i skikkelig ark til å lage veldig gode og sprø vårruller ?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*