Thai Tykke Nudler Med Kylling

Laad na som denne også kalles for på thai, er en av Tuans favoritt thai retter. Tykke risnudler med herlig konsistens, sammen med kylling, grønnsaker og den smakfulle og tykke sausen. Denne er utrolig enkel å lage, og du kan både bruke ferske eller tørkede risnudler. Her kan også biff, svin, tofu eller sjømat brukes, og du kan variere med den grønnsakene du ønsker 🙂

Nederst finner du alle tips om ingredienser.

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • KYLLING MARINADE
  • 400 g kyllingbryst

  • 1 ss maisenna

  • 1 ss vann

  • 1 ss østerssays

  • 1 ss olje

  • 1/4 ts salt

  • SAUS
  • 8 dl varmt vann

  • 4 ss maisenna

  • 3 ss østersaus

  • 2 ss kylling buljong

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss thai black soysauce

  • 1 ss sukker

  • 1 ts hvit pepper

  • NUDLER
  • 1 kg ferske rice sticks noodles (les tips)

  • 2 ss thai black soysauce

  • ANNET
  • 200 g kinesisk brokkoli /kanaa

  • 100-200 g bønnespire (kan sløyfes)

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1 gulrot i tynne skiver

  • Thai chili pulver

  • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Del kylling i tynne skiver på skrå. Blandes med marinaden og marineres i minst 10-15 minutter mens du blander sammen sausen og forbereder grønnsakene.
  2. Med kinesisk brokkoli er stammene ganske harde, så her kan du dele den i tynnere skiver enn resten.
  3. Dersom du bruker tørkede nudler, kan du koke den opp først og skylle i kaldt vann. Bruker du ferske nudler, kan du varme de opp i mikroen i noen minutter, slik at de varme nok til å løse opp. Du kan også koke rask i varme vann slik at de blir varme igjen.
  4. Ha 2 ss olje i en non-stick panne og stek nudlene på middels høy varme med dark soy saus i noen minutter slik at de får en fin farge. Settes over på et fat.
  5. Varm 2 ss olje til på middels høy varme og fres hvitløk til gyllen. Tilsett kyllingen og stek til nesten gjennomstekte. Ha oppi kinesisk brokkoli og gulrøtter og stek i ca. 2 minutter til.
  6. Skru varmen opp til høy, og hell inn sausen og la det koke og tykne i ca. 4-6 minutter, etter hvor tykk du liker sausen. Helt til slutt har du oppi bønnespire om du foretrekker å bruke det.
  7. Ha nudlene i 4-5 dype serverings skåler og fordel sausen jevnt utover. Topp gjerne med litt chili flakes.

TIPS:

  • Skal du bruke tørkede risnudler, tilsvarer mengden 400 g tørkede pho nudler i størrelse xxl.
  • Ferske nudler kan kjøpes fra diverse asiatiske matbutikker.
  • Her bruker jeg thai soyasauser for en autentisk smak. Merk at det er forskjell på sweet soysauce og black soysauce som brukes her. De kan lett forveksles da begge er mørke, men flaskene er tydelig merket med black eller sweet. Jeg bruker healthy boy brand.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*