Enkel Stekt Ris

Annonse Throw No More

Dette er et samarbeid jeg er så utrolig stolt av å kunne være en del av. Som flere av dere vet, var det utrolig viktig for meg og Tuan under skrive prosessen av boka vår, at ingen mat skulle kastes mens vi lager oppskrifter. Vi planla derfor ingrediensene godt, og pakket matrester ned i bokser, ga bort, fryste ned og lignende for å redusere matsvinn. Dette gjelder også i hverdagen når vi lager oppskrifter til bloggen 🙂

Jeg nølte derfor ikke da Throw No More tok kontakt. Med appen har jeg klart å lage en smakfull og enkel stekt ris med nedprisede matvarer jeg fikk reddet som var i ferd med å gå ut for dato. I tillegg til andre grønnsaker jeg ville bruke opp fra kjøleskapet. Her kan du variere og bytte ut proteiner og grønnsaker med akkurat det som passer deg.

Tall fra 2019 viser at over 417 000 tonn med spiselig ble kastet av blant annet matindustrien, hoteller og norske hjem. Med Throw No More i baklommen og noen enkle grep, kan du bidra med å redusere dette tallet og gjøre en stor forskjell. I appen får du full oversikt over nedsatte datovarer til salgs i butikkene som er nærmest deg. Appen gjør det også enkelt å se førpris, nåpris og antallet butikkene har igjen, slik at du kan gjøre en god deal for deg selv og miljøet. Ta en titt på appen neste gang før du skal handle til middag, og kombiner det du finner med det du har hjemme for komplette måltider. 

Ingredienser for 4 porsjoner

 • SAUS
 • 2 ss soyasaus

 • 1 ss mørk soyasaus

 • 1 ss østerssaus

 • 1 ss sesamolje

 • 1/2-1 ss sukker

 • 1/2 -1 ts salt

 • 1/4 ts pepper

 • ANNET
 • 600 g kokt jasmine ris (ca. 350 g ukokt)

 • 250 g tørrsaltet bacon

 • 150 g skivet aroma sopp

 • 130 g baby spinat

 • 2 egg

 • 1 gulrot i terninger

 • 1 hakket løk

 • 1 hakket vårløk

 • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Del bacon små biter og stekes til gylne og sprø med 1 ss olje på middels høy varme.
 2. Hakk opp grønnsaker i små terninger. Tilsett disse sammen med bacon og stekes i ca. 2-3 min til.
 3. Bland inn risen og sausen – smak til med sukker og saltet. Vend deretter inn spinaten. Når den er kokt, skyver du risen til den ene halvdelen av pannen, slik at den andre halvdelen er tom.
 4. Ha oppi ca. 1 ss olje på den tomme siden, og klekk inn to egg. Rør eggene i sirkel bevelser i ca. 1 minutt. La eggene bli litt faste, før du blander inn sammen med risen og brekker eggene opp i mindre biter.
 5. Ønsker du ikk egg, sløyfer du bare dette steget. Dryss på med hakkede vårløk om ønskelig, og nytes varm.

TIPS:

 • Jeg bruker mørk og lys soyasaus (tilsvarende vanlig soyasaus) fra merket Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du kan fint sløyfe den mørke og smake til med litt ekstra soyasaus.
 • Andre grønnsaker som kan brukes er f.eks. mais, erter, paprika og lignende. Du kan fint lage denne vegetarisk med kun grønnsaker eller tofu, eller bruke andre proteiner som kylling, biff osv.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*