Spicy Chicken Ramen

En enkel, smakfull og spicy hverdagsrett i det kjølige høstværet 🙂 Ramen tar i utgangspunktet timesvis å lage. Med travle dager, har jeg derfor utviklet en rask grunnoppskrift som først ble gitt ut i boka mi, tilpasset for hverdagen. Den er likevel stappet med fyldige og dype smaker på kun 30 minutter. Denne kraften som du varierer jeg med kylling, svin, vegetar, etter hva vi får lyst på her hjemme. I dag lagde jeg en spicy versjon etter Tuans sine ønsker, og ble ikke overrasket hans favoritt 🙂

INGREDIENSER FOR 4-5 PORSJONER

 • 600 g kylling overlår

 • 3 ss olje til steking

 • 1 ts salt

 • KRAFT
 • 1,5 l vann

 • 25 g ingefær i strimler

 • 8 tørket shitake sopp eller annet aromatisk sopp

 • 2 vårløk

 • 4 ss soyasaus

 • 2-3 ss gochugaru

 • 2 ss kylling buljong pulver

 • 2 ss mirin (les tips)

 • 1/4 ts salt

 • RAMEN EGG
 • 4-5 egg

 • 1,5 dl soyasaus

 • 1 dl mirin

 • 1 ss sake (kan sløyfes)

 • TILBEHØR
 • Ramen nudler /eggnudler

 • Mais

 • Sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

 1. Med tørkede shitake sopp, får du den aroamtiske og umami smaken til kraften. Sløyfer du dette, kan du hoppe rett til trinn 2, og heller tilsette fersk sopp om du ønsker det mot slutten.
  Legg shitake sopp i en bolle/kjele og hell kokende vann over. Sett på lokk og la de bløtes i 20-30 min. Du kan også gjøre dette kvelden før med lunkent vann. Skyll med kaldt vann, klem ut vannet av soppene og deles i skiver.
 2. Fileter kyllingen og dryss på med 1 ts salt fordelt på begge sidene av alle filetene. Varm olje i en kjele på medium høy varme og stek kyllingen med skinnet ned først i ca. 5-6 minutter, frem til skinnet blir gyllenbrun og sprø. Snu og stekes i ca. 3-4 minutter til. Legg kyllingen over på et fat.
 3. Del vårløkene i to og legg kun den hvite delen av vårløken sammen med ingefær og gochugaru (koreansk chili flakes) i oljen som vi stekte kyllingen. Den grønne delen kan du hakke opp til garnityr senere.  La det frese i ca. 2 minutter før du tilsetter vann, sopp, soyasaus, mirin og buljong pulver.
 4. Sett på lokk og la kraften koke på medium varme høy i ca. 10 min. I mellomtiden kan du koke nudler. Når kraften er ferdig kokt, kan du ta ut vårløken og ingefær.
 5. Du kan fint servere denne med vanlig bløtkokt egg, men dersom du ønsker å lage ramen egg, kan du sjekke ut oppskriften her.
 6. Når alle elementene til retten er klare, kan du legge ramen nudler i bollen og ha kraften over. Topp med kylling som du deler i mindre spisestore biter, egg, sopp, vårløksringer, sesamfrø og litt chili om ønskelig.
 7. Andre tilbehør som anbefales eller som kan erstattes med det andre; mais, pak choy, bambus, edamame osv.

TIPS:

 • Mirin er en japansk søt risvin som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merk at dette ikke er det samme som riseddik. Dersom du ikke finner mirin, kan du smake til med sukker for å få sødme i kraften.
 • Gochugaru som er koreansk chili flakes, og brukes ofte til kimchi, kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*