Soyamarinerte Kylling Vinger

En sikker vinger blant store og sm√• ūüôā Mamma pleide ofte √• lage denne vietnamesiske versjonen da jeg vokste opp, som absolutt var en stor barndoms favoritt. N√• har jeg laget en ny versjon uten olje og frityrsteking, der du kan bruke b√•de ovn eller airfryer. Skulle du √łnske den spr√ł stekeskorpen, funker denne oppskriften ogs√• i panne. Super enkel hverdagsrett som er enkel √• lage.

Ingredienser for 4-5 porsjoner

 • 1 kg kylling vingemiks

 • 2 ss √łstersaus

 • 2 ss soyasaus

 • 1 ss sukker

 • 1 ts sesamolje

 • 1/2 ts salt

 • 1/2 ts pepper

 • 2 fedd hakket hvitl√łk/ 1 ts hvitl√łkspulver

 • TILBEH√ėR
 • Kokt ris

 • Salat, agurk, tomater eller andre gr√łnnsaker

FREMGANGSM√ÖTE:

 1. Rens kyllingvingene og klubbene og t√łrk godt av vannet. Ha oppi en stor bolle og bland inn marinaden. Anbefales √• marineres i minst 1 time eller lages kvelden f√łr og oppbevares i kj√łleskapet. Da g√•r middagen rask du √łnsker √• steke de.
 2. Forvarm ovnen p√• 200 grader over og under varme. Kle et stekebrett med aliminiumsfolie og spre kj√łttet jevnt utover. Stekes midt i ovnen i ca. 15 min.
 3. Deretter skrur du opp varmen p√• 225 grader, i ca. 12-15 min til til gyllenbrune og spr√łe. Bruk gjerne funksjonene anbefalt til kylling/kj√łtt om du bruker airfryer. √ėnsker du √• pannesteke kan du ha oppi litt olje eller frityrsteke.
 4. Serveres med ris og gr√łnnsaker.

TIPS:

 • Her bruker jeg frossen kyllingmiks av b√•de vinger og klubber. Du kan fint ogs√• bruke kun en av delene.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*