En sikker vinger blant store og små 🙂 Mamma pleide ofte å lage denne vietnamesiske versjonen da jeg vokste opp, som absolutt var en stor barndoms favoritt. Nå har jeg laget en ny versjon uten olje og frityrsteking, der du kan bruke både ovn eller airfryer. Skulle du ønske den sprø stekeskorpen, funker denne oppskriften også i panne. Super enkel hverdagsrett som er enkel å lage.
Ingredienser for 4-5 porsjoner
1 kg kylling vingemiks
2 ss østersaus
2 ss soyasaus
1 ss sukker
1 ts sesamolje
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 fedd hakket hvitløk/ 1 ts hvitløkspulver
- TILBEHØR
Kokt ris
Salat, agurk, tomater eller andre grønnsaker
FREMGANGSMÅTE:
- Rens kyllingvingene og klubbene og tørk godt av vannet. Ha oppi en stor bolle og bland inn marinaden. Anbefales å marineres i minst 1 time eller lages kvelden før og oppbevares i kjøleskapet. Da går middagen rask du ønsker å steke de.
- Forvarm ovnen på 200 grader over og under varme. Kle et stekebrett med aliminiumsfolie og spre kjøttet jevnt utover. Stekes midt i ovnen i ca. 15 min.
- Deretter skrur du opp varmen på 225 grader, i ca. 12-15 min til til gyllenbrune og sprøe. Bruk gjerne funksjonene anbefalt til kylling/kjøtt om du bruker airfryer. Ønsker du å pannesteke kan du ha oppi litt olje eller frityrsteke.
- Serveres med ris og grønnsaker.



TIPS:
- Her bruker jeg frossen kyllingmiks av både vinger og klubber. Du kan fint også bruke kun en av delene.
Ha en fin dag,
Klem TuTu