En av våre favoritt høstretter der hver eneste bit virkelig varmer. Her får du saftig braisert kylling med god soyasaus kraft, høstgrønnsaker og chewy koreanske glassnudler. Denne er utrolig enkel å lage, og fullstappet av gode smaker med balanse av det salte og søte. Denne går nydelig sammen med ris og er en rett for hele familien 🙂
Ingredienser for 4-5 porsjoner
600 g kylling lår
500 g poteter
150 g tørket søtpotet nudler
8 shitake sopp
3 vårløk
2 gulrøtter
2 fedd hakket hvitløk
3-6 tørket chili (kan sløyfes)
1 ss revet ingefær
1 løk
- KRAFT
7 dl vann
1 dl soyasaus (les tips)
1 dl østerssaus
3 ss brunt sukker
2-3 ss honning
1 ts salt
1/2 ts pepper
- ANNET
Kokt ris
1 ss sesamolje
Ristede sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Tilsett alle ingrediensene til kraften og kyllingen i en stor kjele eller dyp panne på høyt varme. Når den får ett oppkok, lar du den koke i 7-10 minutter til. Bruk en skje for å øse vekk skummen på toppen.
- Del hver potet i ca. 3×4 cm store biter, og gulrøtter i tykke skiver på rundt 2 cm. Legges oppi kraften. Rens shitake sopp i vann og legg de også i kraften sammen med hvitløk, ingefær og tørket chili. Løken venter vi med.
- Senk varmen til middels høy, sett på lokk og kokes til potetene er møte og kyllingen helt gjennomkokt i ca. 15 min til. Rør om halveis.
- Kok opp glassnudler i en annen kjele. Du ønsker at den bare skal mykne og fortsatt være hardere enn al dente. Sil ut vannet og skylles i kaldt vann. Del løken i store skiver.
- Løft av lokket etter ca. 15 min, tilsett nudler og løk. Kokes i 2-3 min til uten lokk, til nudlene er ferdige og får den gode chewy konsistensen. Ha helt til slutt oppi hakket vårløk, sesamolje og ristede sesamfrø. Serveres med ris.
TIPS:
- Vi foretrekker shitake litt chewy i denne retten, og liker at den gir fra seg den gode aroamen. Ønsker du mykere kan den bløtes i varmt vann ca. 20-30 min i forveien. Andre type sopper kan også brukes.
- Koreansk glassnudler som ofte brukes til japchae kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Bruk gjerne koreansk soyasaus eller milde og gode soyasauser. Bruker du f.eks. Kikkoman som kan være veldig salt, bør du justere mengden først.
- Du kan også bruke en hel kylling som du deler opp, overlår eller lårfilet, men helst ikke bryst, da det kan fort bli for tørt 🙂
- Vegetar verjson kan lages med kun grønnsaker og evt. vegetar østerssaus og annen søtning for honning.
Klem TuTu