Koreansk Braisert Kylling Med Nudler

En av våre favoritt høstretter der hver eneste bit virkelig varmer. Her får du saftig braisert kylling med god soyasaus kraft, høstgrønnsaker og chewy koreanske glassnudler. Denne er utrolig enkel å lage, og fullstappet av gode smaker med balanse av det salte og søte. Denne går nydelig sammen med ris og er en rett for hele familien 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • 600 g kylling lår

  • 500 g poteter

  • 150 g tørket søtpotet nudler

  • 8 shitake sopp

  • 3 vårløk

  • 2 gulrøtter

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 3-6 tørket chili (kan sløyfes)

  • 1 ss revet ingefær

  • 1 løk

  • KRAFT
  • 7 dl vann

  • 1 dl soyasaus (les tips)

  • 1 dl østerssaus

  • 3 ss brunt sukker

  • 2-3 ss honning

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • ANNET
  • Kokt ris

  • 1 ss sesamolje

  • Ristede sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

  1. Tilsett alle ingrediensene til kraften og kyllingen i en stor kjele eller dyp panne på høyt varme. Når den får ett oppkok, lar du den koke i 7-10 minutter til. Bruk en skje for å øse vekk skummen på toppen.
  2. Del hver potet i ca. 3×4 cm store biter, og gulrøtter i tykke skiver på rundt 2 cm. Legges oppi kraften. Rens shitake sopp i vann og legg de også i kraften sammen med hvitløk, ingefær og tørket chili. Løken venter vi med.
  3. Senk varmen til middels høy, sett på lokk og kokes til potetene er møte og kyllingen helt gjennomkokt i ca. 15 min til. Rør om halveis.
  4. Kok opp glassnudler i en annen kjele. Du ønsker at den bare skal mykne og fortsatt være hardere enn al dente. Sil ut vannet og skylles i kaldt vann. Del løken i store skiver.
  5. Løft av lokket etter ca. 15 min, tilsett nudler og løk. Kokes i 2-3 min til uten lokk, til nudlene er ferdige og får den gode chewy konsistensen. Ha helt til slutt oppi hakket vårløk, sesamolje og ristede sesamfrø. Serveres med ris.

TIPS:

  • Vi foretrekker shitake litt chewy i denne retten, og liker at den gir fra seg den gode aroamen. Ønsker du mykere kan den bløtes i varmt vann ca. 20-30 min i forveien. Andre type sopper kan også brukes.
  • Koreansk glassnudler som ofte brukes til japchae kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Bruk gjerne koreansk soyasaus eller milde og gode soyasauser. Bruker du f.eks. Kikkoman som kan være veldig salt, bør du justere mengden først.
  • Du kan også bruke en hel kylling som du deler opp, overlår eller lårfilet, men helst ikke bryst, da det kan fort bli for tørt 🙂
  • Vegetar verjson kan lages med kun grønnsaker og evt. vegetar østerssaus og annen søtning for honning.

Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*