Beef Bulgogi Udon

Annonse A-food Market

Udon nudler blir alltid godt tatt i mot her på bloggen, og i dag har jeg laget en koreansk versjon med marinerte «biff bulgogi», sammen med smakfulle udon nudler, grønnsaker og en mørk og velbalansert saus. I anledningen av Korean Food Festival hos A-food Market som varer ut den 23.oktober, har jeg brukt Sangil udon nudler, samt alle andre ingredienser i listen nedenfor som du kan finne hos dem. Denne uken finner du også opptil 20% tilbud på utvalgte varer på begge butikkene i Oslo 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • BIFF MARINADE
  • 400 g entrec¨¨ôté

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 3 ss soyasaus

  • 1 ss honning

  • 1 ss sesamolje

  • 1-2 ts sukker

  • 1/2 ts pepper

  • NUDELSAUS
  • 2 ss mørk soyasaus

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss østersaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1/4 ts salt

  • ANNET
  • 800 g Sangil udon nudler

  • 10 tørkede shitake sopp/andre aromatiske sopp

  • 2 hakket vårløk

  • 2 gulrøtter i strimler

  • 1 løk i skiver

  • 2 ss olje til steking

  • Ristede sesamfrø


FREMGANGSMÅTE:

PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Bruker du shitake sopp, kan du legge soppen i bolle/kjele og hell kokende vann over. Sett på lokk og la de bløtes i 20-30 min. Du kan også gjøre dette kvelden før med lunkent vann. Skyll med kaldt vann, klem ut vannet av soppene og deles i skiver. Bruker du andre ferske sopper, kan du tilsette i trinn 4.
  2. Del biffen i tynne skiver på skrå, og marineres i en bolle i minst 10 minutter. I mellomtiden kan du blande sammen sausen og forberede grønnsakene.
  3. Kok opp vann i en kjele og legg oppi udon nudler når vannet fosskoker. Udon skal bare løsne seg fra formen, og ikke kokes mye lengre. Sil de ut og skyll med kaldt vann.
  4. Varm opp en panne på medium høy varme. Tilsett biffen og shitake sopp, og stekes til kjøttet er gjennomstekt i noen minutter.
  5. Ha oppi kokt udon nudler og bland godt sammen slik de blir varme igjen i noen minutter.
  6. Tilsett sausen, gulrøtter og løk. Bland alt godt sammen i 3-4 minutter til. Når sausen har trukket seg inn i nudlene, drysser du over med hakkede vårløk og ristede sesamfrø. Nytes varm og gjerne litt chili olje om du ønsker ekstra kick 🙂

TIPS:

  • Alle ingrediensene kan fåes kjøpt hos A-food Market.
  • Bruker du fersk sopp, kan sjampinjong, king oyster sopp eller aromasopp anbefales.
  • Andre grønnsaker som sukkererter, pak choy, bønnespirer og lignende kan også byttes ut med.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*