Friterte Wontons Med Sweet Chili Saus

Annonse Afood Market

Jeg er så stolt av å kunne samarbeide med matbutikkene Afood på Osterhaus gate og Grønland i Oslo i flere av mine kommende oppskrifter. Førstnevnte har lenge vært min og familiens go-to butikk hver gang vi er i Oslo. Her finner du det meste av hva jeg bruker i mine oppskrifter, fra sauser, dumplings ark, bambusdampere til friske grønnsaker, nudler, drikker og frukt. Jeg får ofte spørsmål om hvilke asiatiske matbutikker jeg handler i og anbefaler, og Afood har alltid vært svaret til de som holder til i nærheten av Oslo 🙂 Butikkene er fyltige, ryddige og har et stort utvalg av det man trenger til mine oppskriftene og mye mer.

I dag har jeg derfor laget sprø og lekre friterte wontons med sweet chili saus. De er saftige på innsiden og har en herlig tekstur av sprø vannkastanje om du foretrekker å bruke det. Alle ingrediensene jeg bruker i denne oppskriften kan fåes kjøpt hos Afood.

Ingredienser for ca. 35 wontons

 • FYLL
 • 400 g kjøttdeig av svin

 • 12 scampi

 • 1 hakket gulrot

 • 1 fedd hakket hvitløk

 • 1 hakket vårløk

 • 1 ss kylling buljong

 • 1 ss østersaus

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss sesamolje

 • 1 ss sukker

 • 1/4 ts pepper

 • ANNET
 • 1 pk wonton ark til frityrsteking (rød pakke)

 • 1 egg

 • Raps eller frityrolje til steking

 • Sweet chili saus / chili saus

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start med å hakke opp scampi og vannkastanje (om du bruker det) i små terninger. Bland deretter alle ingrediensene til fyllet sammen i en bolle. Marineres i minst 30 min, eller lages kvelden før og oppbevares i kjøleskapet.
 2. Her kan du se trinn-for-trinn på hvordan jeg bretter disse, alternativet er slike brett. Siden vi bruker firkantede ark, bretter vi de sammen slik at du får en trekant, før du binder kantene sammen.
 3. Varm opp olje på middels høy varme i en kjele eller wok panne, minst 10 cm dyp.
 4. Når er oljen klar? Dette kan du sjekk ved å enten legge en spisepinne eller grillspyd i midten av kjelen. Dersom det bobler oppover pinnen, betyr det at oljen er klar. Et annet alternativ er å legge en liten bit av wonton arket oppi oljen. Flyter den opp fortløpende og får små bobler rundt seg, er det også et tegn på at du kan begynne å steke. Merk at oljen aldri skal ryke, da er den for varm.
 5. Frityrstekes i ca. 7-10 minutter, til de blir gyllenbrune så kan du ta de over på et fat med papir over, eller på en rist til avrenning av oljen. Serveres varme med sweet chili saus eller soyasaus, andre chilisauser.

TIPS:

 • På min Instagram konto, viser jeg frem hvilken sauser som er brukt for denne oppskriften.
 • Du kan fint lage denne oppskriften uten scampi, men ha da enten litt mer kjøttdeig eller juster mengde saus noe.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*