Thai Crispy Calamari

Crispy og yummy calamari i sommervarmen med aromatiske thai smaker 🙂 Denne paneringen bruker jeg alltid for crispy calamari, og vi sluker de like raskt opp hver gang. Her får du i tillegg sprø og velsmakende hvitløk og kaffir lime blader som gir en herlig tekstur til retten. Denne kan både serveres som smårett, siderett eller hovedrett med litt ris ved siden av.

PS! Siste sjanse for å delta på GIVEAWAYEN av boka mi! Vi trekker 6 vinnere med personlig hilsen i morgen. Delta HER om du ikke har gjort allerede 🙂

Ingredienser

  • 400 g frosne calamari ringer

  • 1 egg

  • 5 ss tapioka stivelse

  • 3 ss maisenna

  • 1 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • PANERING
  • 100 g tapioka stivelse

  • Olje til fritering

  • STEKING
  • 2 ss olje

  • 4-5 kaffir lime blader i tynne strimler

  • 3 fedd hakket hvitløk

  • 1 hakket chili

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts sort pepper

  • TILBEHØR
  • Kokt ris (om ønskelig)

  • Calamansi eller lime

  • Sweet chili saus eller andre chili saus

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å blande sammen 1 egg, tapioca mel, maisenna, salt og pepper i en bolle sammen med calamari ringene. Varm deretter opp en del olje til frityrsteking på medium høy varme.
  2. Når oljen begynner å bli varm (sjekk ved å droppe litt panering oppi, flyter den opp fortløpende er oljen klar), kan du ha tapioca stivelse i en bolle. Dypp en og en ring oppi melet slik at ringene blir godt dekka. Jeg dypper ca. halvparten av ringene først, og legger en og en oppi oljen til steking.
  3. Stekes i ca. 5-7 minutter til de får en lys gyllen farge. Snu på disse jevnlig. Gjenta prosessen til du har stekt ferdig alle ringene.
  4. Deretter har du ca. 1 ss matolje oppi en ny stekepanne. Tilsett hakket hvitløk og chili og stek til hvitløken begynner å blir gylne. Senk deretter varmen ned til medium.
  5. Ha oppi calamari ringene, kaffir lime blader, salt og pepper. Bland godt i ca. 2-3 minutter så er denne klar. Server gjerne med litt sweet chili om ønskelig og dryss med litt calamansi eller lime over.

TIPS:

  • Frosne calamari kan kjøpes på asiatiske matbutikker eller utvalgte dagligvare.
  • Calamansi og kaffir lime blader kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, og førstnevnte kan fint erstattes med lime.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*