Tempura Scampi Sommerruller

Hva friske og herlige sommeruller med kremet sesamsaus i dette fine været? Sesamsaus er en av mine favoritt dipper til sommerruller ved siden av peanøttsaus. Førstnevnte syns jeg er ekstra god når rullene er fylt med friterte ting, for det hjelper å kutte ned den rike smaken og bringe det friske frem 🙂 Det beste med disse er at du kan fylle med hva du vil, og dagens meny er med crispy tempura scampi. Vegetariske versjoner kan også lages med f.eks. tofu, sopp eller bare grønnsaker.

Den 16.juni holder jeg også et onlinekurs der jeg viser mine beste tips og triks på sommerruller, så meld deg gjerne på HER om du ønsker å delta helt gratis 🙂

PS! Husk også å melde deg på Giveawayen av boka mi her! Jeg trekker ut 6 vinnere med personlig hilsen.

Ingredienser for 8 sommerruller

  • 16 tempura scampi

  • 150 g tørket risnudler

  • 1 gulrot i strimler(mandolin)

  • 1 gurk i staver

  • 1 avokado i skiver

  • 8 rispapir (firkantede eller runde)

  • SESAMSAUS
  • 6 ss majones

  • 3 ss kvernet ristede sesamfrø

  • 2 ss vann

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss eddik

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss sukker

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å koke risnudler og settes over til et dørslag der du skyller godt med kaldt vann og til avrenning. Dette kan du fint gjøre flere timer i forveien, eller kvelden før.
  2. Deretter kan du forberede grønnsakene og blande sammen sausen (jeg bruker alltid måleskjeer for å få presise mål). Med sesamfrø kan du kverne med maskin eller banke til fint pulver. Den kan settes kald mens du lager tempura scampi.
  3. Når alt er klart kan du rulle sommerrullene. Her bruker jeg firkantede rispapir og legger alt fyllet oppå og ved siden hverandre på på den ene rette siden av rispapiret. Halene til scampien skal peke ut på hver side.
  4. Ta tak i rispapiret nærmest deg og brett en stram runde over alle ingrediensene. Fortsett å rulle stramt og godt fremover til du får en fin rull. Merk at vi ikke bretter inn kantene da vi ønsker at halen skal synes på sidene. Det samme kan du gjøre med runde rispapir.
  5. Alternativet om du ønsker mindre sommerruller, kan du rulle kun en scampi inni rullen av gangen og brette kantene sammen. Del de opp om ønskelig og serveres med sesamsausen.

TIPS:

  • Her kan du fint bruke andre grønnsaker eller frukt som mango, rødkål osv.
  • Du kan fint også servere med sweet chili saus, soyasaus, ponzusaus eller peanøttsausen her.
  • Rispapir kan kjøpes på asiatiske matbutikker, eller utvalgte dagligvare.
  • Dersom du kun får tak i vanlig sesamfrø, kan du enkelt riste de selv i en stekepanne uten olje, og rør jevnlig til de blir sprø og gylne.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Christine

    Dette så nydelig ut!
    Har lyst å lage sesamsausen.
    Kvernete ristet sesamfrø: Er det tahini du bruker da? Eller kverner du selv?
    Og hvilken eddik bruker du?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*