Dumplings I Aromatisk Soyasaus

P√• tide med ny dumplingsoppskrift? ūüôā Denne aroamtiske sausen med masse herlige hvitl√łk, v√•rl√łk og ingef√¶rsmak er blant mine favoritter til dumplings, kj√łtt og gr√łnnsaksretter. Jeg har tidligere delt denne med kylling og nudler, som er v√•r hverdagsfavoritt. Disse saftige dumplingsene kan brettes i ulike former slik som jeg viser trinn-for-trinn for i kokeboka mi, som kan bestilles p√• maks rabatt HER. En artig aktivitet √• gj√łre med familien som virkelig gir god mat p√• bordet etterp√• ūüôā

Ingredienser for 26-28 stk

  • FYLL
  • 200 g kj√łttdeig av svin/kylling/storfe

  • 100 g hodek√•l

  • 1 fedd hakket hvitl√łk

  • 1 ss √łsterssaus

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts revet ingef√¶r

  • 1 ts sukker

  • 1/4 ts pepper

  • SAUS
  • 0,75 dl rapsolje

  • 25 g ingef√¶r i skiver

  • 3 fedd hvitl√łk i skiver

  • 2 sjalottl√łk i skiver

  • 1 v√•rl√łk i deler

  • 2 ss lys soyasaus

  • 2 ss √łsterssaus

  • 1 ss bunt sukker (eller hvit sukker)

  • 1-2 hakket v√•rl√łk i ringer som topping

  • ANNET
  • Dumplings eller gyoza ark

FREMGANGSM√ÖTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk h√łydepunkter p√• Instagram!

  1. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet i en bolle og marineres i minst 30 minutter eller lages kvelden f√łr.
  2. Her kan du bruke ulike bretteteknikker som; trekant, runde eller originale. Mens disse dampes i ca. 10-12 minutter med bambus eller andre dampkokere kan du lage sausen.
  3. Varm opp oljen p√• medium h√ły varme. Tilsett ingef√¶r, v√•rl√łk, hvitl√łk og sjalottl√łk og stekes til de blir gyllenbrune.
  4. Mens du venter kan du blande sammen soyasaus, √łssterssaus, sukker og v√•rl√łksringer i en bolle. N√•r gr√łnnsakene er blitt fine og brune, setter du en sil over bollen og heller oljen over. Bland oljen og sausene godt sammen.
  5. N√•r dumplingsene er ferdigdampet, legger du de p√• et fat og heller over sausen, eller serveres som dipp. √ėnsker du gr√łnnsaker ved siden av, kan woket bok choy, brekkb√łnner, meterb√łnner, brokkoli og lignende v√¶re godt til.

TIPS:

  • Dumplings eller gyoza ark kan kj√łpes fra asiatiske matbutikker i frysedisken. Jeg bruker «Happy Belly Gyoza».
  • Lys soyasaus er fra merket Lee Kum Kee. Andre soyasauser kan ogs√• brukes, men smak til da noen er saltere enn andre.
  • Du kan fint bruke andre type kj√łttdeig eller vegetardeig.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*