Dumplings I Aromatisk Soyasaus

På tide med ny dumplingsoppskrift? 🙂 Denne aroamtiske sausen med masse herlige hvitløk, vårløk og ingefærsmak er blant mine favoritter til dumplings, kjøtt og grønnsaksretter. Jeg har tidligere delt denne med kylling og nudler, som er vår hverdagsfavoritt. Disse saftige dumplingsene kan brettes i ulike former slik som jeg viser trinn-for-trinn for i kokeboka mi, som kan bestilles på maks rabatt HER. En artig aktivitet å gjøre med familien som virkelig gir god mat på bordet etterpå 🙂

Ingredienser for 26-28 stk

  • FYLL
  • 200 g kjøttdeig av svin/kylling/storfe

  • 100 g hodekål

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts revet ingefær

  • 1 ts sukker

  • 1/4 ts pepper

  • SAUS
  • 0,75 dl rapsolje

  • 25 g ingefær i skiver

  • 3 fedd hvitløk i skiver

  • 2 sjalottløk i skiver

  • 1 vårløk i deler

  • 2 ss lys soyasaus

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss bunt sukker (eller hvit sukker)

  • 1-2 hakket vårløk i ringer som topping

  • ANNET
  • Dumplings eller gyoza ark

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet i en bolle og marineres i minst 30 minutter eller lages kvelden før.
  2. Her kan du bruke ulike bretteteknikker som; trekant, runde eller originale. Mens disse dampes i ca. 10-12 minutter med bambus eller andre dampkokere kan du lage sausen.
  3. Varm opp oljen på medium høy varme. Tilsett ingefær, vårløk, hvitløk og sjalottløk og stekes til de blir gyllenbrune.
  4. Mens du venter kan du blande sammen soyasaus, øssterssaus, sukker og vårløksringer i en bolle. Når grønnsakene er blitt fine og brune, setter du en sil over bollen og heller oljen over. Bland oljen og sausene godt sammen.
  5. Når dumplingsene er ferdigdampet, legger du de på et fat og heller over sausen, eller serveres som dipp. Ønsker du grønnsaker ved siden av, kan woket bok choy, brekkbønner, meterbønner, brokkoli og lignende være godt til.

TIPS:

  • Dumplings eller gyoza ark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker i frysedisken. Jeg bruker “Happy Belly Gyoza”.
  • Lys soyasaus er fra merket Lee Kum Kee. Andre soyasauser kan også brukes, men smak til da noen er saltere enn andre.
  • Du kan fint bruke andre type kjøttdeig eller vegetardeig.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Siri Stablum

    Kan man stable flere bambus steamere oppå hverandre så man steamer flere lag med dumpings samtidig? Må man øke koketiden på de man har høyere opp i stacken?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*