Chili Garlic Chicken

God mandag 🙂 Denne uken starter med enda en gladmelding; Boka mi er på sin 14 uker i strekk på bestselgerlisten over Norges mest solgte bøker i generell litteratur. Tusen takk til alle som har kjøpt den, og ikke minst til alle som deltok på Giveawayen vi hadde i forrige uke. For dere som fortsatt har boka mi på ønskelisten, finner dere den på maks rabatt HER 🙂

Jeg blir ofte spurt om å dele raske og enkle hverdagsretter på bloggen som passer til travle hverdager. Her hjemme er gode wok retter alltid populær når vi ønsker å bruke opp ingredienser i kjøleskapet. Søker du på “wok” finner du samlingen av disse rettene. Søkefeltet vårt funker også fint til stikkord som kylling, brokkoli, nudler, og alt er inndelt i tydelige kategorier som hjelper deg til å finne frem raskere 🙂

I dag deler jeg denne aroamatiske kyllingwoken med smakfull saus til ris. Denne tar deg ikke mer enn 20 minutter å lage og veldig god i lunsjboksen om du har noe til overs.

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • 600 g lårfilet av kylling

  • 300 g king østerssopp

  • 200 g meterbønner i ca. 4 cm lange biter

  • 3 fedd hakket hvitløk

  • 1-3 hakket chili

  • 1 hakket sjalottløk

  • 1 ts revet ingefær

  • SAUS
  • 3 ss lys soyasaus

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss sukker

  • 1 ts svart pepper

  • ANNET
  • Kokt ris

  • 2 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Varm opp olje i en stekepanne på medium høy varme og tilsett hakket sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Stekes til gylne. Ha gjerne mer eller mindre chili om du ønsker, eller sløyfe chilien om du skal lage til barn.
  2. Tilsett kylling og stekes i ca. 5-6 min, til kyllingen er nesten helt gjennomstekt. I mellomtiden kan du blande sammen sausen til woken.
  3. Ha oppi sopp og meterbønner og stekes i ca. 2 min til.
  4. Tilsett helt til slutt sausen og røres godt i ca. 2-3 min slik at sausen koker og trekker seg inn. Da er det bare å servere med ris og saus over.

TIPS:

  • Sausene er fra merket Lee Kum Kee og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. I boka mi har jeg dedikert et helt kapittel om ingredienser for de som ønsker å bli bedre kjent med hva man trenger i skapet 🙂
  • Andre grønnsaker som brokkolini, andre typer sopper, sukkererter og lignende kan også brukes. Meterbønner kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*