Chili Garlic Chicken

God mandag ūüôā Denne uken starter med enda en gladmelding; Boka mi er p√• sin 14 uker i strekk p√• bestselgerlisten over Norges mest solgte b√łker i generell litteratur. Tusen takk til alle som har kj√łpt den, og ikke minst til alle som deltok p√• Giveawayen vi hadde i forrige uke. For dere som fortsatt har boka mi p√• √łnskelisten, finner dere den p√• maks rabatt HER ūüôā

Jeg blir ofte spurt om √• dele raske og enkle hverdagsretter p√• bloggen som passer til travle hverdager. Her hjemme er gode wok retter alltid popul√¶r n√•r vi √łnsker √• bruke opp ingredienser i kj√łleskapet. S√łker du p√• «wok» finner du samlingen av disse rettene. S√łkefeltet v√•rt funker ogs√• fint til stikkord som kylling, brokkoli, nudler, og alt er inndelt i tydelige kategorier som hjelper deg til √• finne frem raskere ūüôā

I dag deler jeg denne aroamatiske kyllingwoken med smakfull saus til ris. Denne tar deg ikke mer enn 20 minutter å lage og veldig god i lunsjboksen om du har noe til overs.

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • 600 g l√•rfilet av kylling

  • 300 g king √łsterssopp

  • 200 g meterb√łnner i ca. 4 cm lange biter

  • 3 fedd hakket hvitl√łk

  • 1-3 hakket chili

  • 1 hakket sjalottl√łk

  • 1 ts revet ingef√¶r

  • SAUS
  • 3 ss lys soyasaus

  • 2 ss √łsterssaus

  • 1 ss m√łrk soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss sukker

  • 1 ts svart pepper

  • ANNET
  • Kokt ris

  • 2 ss olje til steking

FREMGANGSM√ÖTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk h√łydepunkter p√• Instagram!

  1. Varm opp olje i en stekepanne p√• medium h√ły varme og tilsett hakket sjalottl√łk, hvitl√łk, chili og ingef√¶r. Stekes til gylne. Ha gjerne mer eller mindre chili om du √łnsker, eller sl√łyfe chilien om du skal lage til barn.
  2. Tilsett kylling og stekes i ca. 5-6 min, til kyllingen er nesten helt gjennomstekt. I mellomtiden kan du blande sammen sausen til woken.
  3. Ha oppi sopp og meterb√łnner og stekes i ca. 2 min til.
  4. Tilsett helt til slutt sausen og r√łres godt i ca. 2-3 min slik at sausen koker og trekker seg inn. Da er det bare √• servere med ris og saus over.

TIPS:

  • Sausene er fra merket Lee Kum Kee og kan kj√łpes fra asiatiske matbutikker. I boka mi har jeg dedikert et helt kapittel om ingredienser for de som √łnsker √• bli bedre kjent med hva man trenger i skapet ūüôā
  • Andre gr√łnnsaker som brokkolini, andre typer sopper, sukkererter og lignende kan ogs√• brukes. Meterb√łnner kan kj√łpes fra asiatiske matbutikker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*