Brown Sugar Boba Ice Cream

Denne virale iskremen er inspirert av brown sugar bubble tea, en av storfavorittene som vi smakte på da vi besøkte Hong Kong for noen år tilbake. Den nye bubble tea´n hadde nettopp blitt trendy og køene var lange for å få tak i en. Den mørke sirupen med dyp og god brunt sukker smak, sammen med Hokkaido melk som caféen vi kjøpte fra brukte, var virkelig en positiv smaksopplevelse vi fortsatt husker.

Disse smakene har det siste året blitt til populære pinneis med myke og lett chewy boba perler på innsiden. Her får du en rund og silkemyk iskrem med smak av brunt sukker og boba. Trikset er å få kulene myke og gode selv i frossen tilstand. Her har jeg lært å bruke glutinous rice flour (mochi flour/sweet rice flour), som brukes til hjemmelaget mochi iskem. Grunnen til det er at perlene, på samme måte som mochi deigen, tåler å bli gjennomfrosne, men likevel beholde den myke og chewy konsistensen når du tiner dem litt før servering.

Her bruker jeg vekt til å måle nesten alt og måleskjeer for presis mengde og oppskrift til dere 🙂 Les også gjerne alle tips nederst ved spm.

PS! Du finner brown sugar bubble tea her!

Ingredienser for ca. 12 pinneis

 • BOBA
 • 100 g glutinous rice flour

 • 75 g kokende vann

 • 50 g brunt sukker

 • 1 ss glutinous rice flour til å elte inn

 • 1 ts bake kakao (kan sløyfes)

 • 100 g brunt sukker til etterkoking

 • 25 g glutinous rice flour til å dekke kulene

 • BROWN SUGAR SIRUP
 • 100 g vann

 • 100 g brunt sukkr

 • 50 g vann + 1 ts maisenna

 • ISKREM
 • 500 g kald kremfløte

 • 50 g kald søt kondensert melk

 • 1 klype salt

 • ANNET
 • Pinneis former

FREMGANGSMÅTE: PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

BOBA PERLER:

 1. Bland sammen 100 g glutinous rice flour, brunt sukker og bakekakao(valgfritt) i en bolle. Sistnevnte gir en fin og mørkere brunfarge til kulene enn kun med brunt sukker.
 2. Tilsett det kokende vannet og blandes godt sammen med slikkepott eller tresleiv. Den vil først virke litt smuldrete, men bland så godt du kan, og bytt over til å kna den for hånd når deigen ikke lenger er altfor varm. Velt ut på kjøkkenbenken med 1 ss glutinous rice flour, og kna til du får en fin deig som skal føles som en ny og myk playdough.
 3. Dekk over deigen mens du former kulene. Ha gjerne litt mel på fingrene og håndflaten slik at de ikke klistrer fast. De skal være bittelitt mindre enn 1 cm store, da de vokser noe under kokingen.
 4. Ha en bolle med glutinous rice flour og legg hver kule du ruller oppi, slik at de blir dekket med melet og ikke klistrer seg inntil hverandre.
 5. Ha en stor nok kjele slik at kulene kan få plass til å flyte på et lag, og minst 7 cm dypt med vann. Kok opp på høy varme. Når vannet fosskoker siler du ut det resterende melet og tilsetter kun kulene oppi vannet. Rør opp med en gang så de ikke setter seg fast i bunnen.
 6. Når alle kulene flyter opp rører du om og lar de koke i ca. 5 minutter til. Sil ut og rett over i en panne med 100 g brunt sukker på medium høy varme. Rør godt hele tiden så bunnen ikke setter seg fast, frem til sukkeret smelter og trekker seg inn i kulene i ca. 3-4. Settes over i en skål og avkjøles i minst 30 min eller til romtemperatur mens du lager sirupen og isen.

BROWN SUGAR SIRUP:

 1. Bruk en god eller non stick kjele til å smelte brunt sukker sammen med vann i en kjele på middels høy varme i ca. 4-5. Sukkeret skal smelte og tykne noe mens du rører jevnlig. I mellomtiden blander du sammen maisenna og vann i en bolle.
 2. Dra kjelen av platen og tilsett maisenna blandingen. Rør godt før du legger kjelen tilbake på samme varme. Rør jevnlig i ca. 5-6 min til, til du får en mørk og tykkere sirup. Den vil tykne mer når den avkjøles. Helles over en skål og avkjøles ned til romtemperatur i ca. 30 minutter, eller til lun nok å jobbe med.

ISKREM:

 1. Begynn på isen ca. 30 min etter du er ferdig med sirupen, eller når begge elementene er avkjølt. Pisk kald kremfløte til begynner å tykne i en stor bolle. Tilsett kald og søt kondensert melk sammen med en klype salt.
 2. Pisk igjen til alt akkurat er blandet sammen og akkurat begynner å bli stiv (ikke overpisk, les tips).
 3. Vend boba perlene lett inn i kremen til akkurat blandet. Jeg synes det er enklest å fylle formene med en sprøytepose, men du kan fint også bruke skje.
 4. Med sirupen kan du også enten bruke skje eller helle alt over en sprøytepose eller flaske. Klem sirupen først langs kantene til formene slik at når vi klemmer inn kremen så sklir den nedover, og sprer seg jevn rundt hele formen.
 5. Fyll formene med å klemme inn kremen. Bank den litt ned på overflaten et par ganger slik at du får optimal mengde oppi. Sett på lokk, pinnene (kun 2/3 oppi) og i fryseren i minst 5 timer eller til dagen etter.
 6. Som andre fløteis eller mochi ice cream, lar vi isen tine i noen minutter slik at kulene mykner opp og isen får en god konsistens før du nyter den.
 7. Dersom du ikke har pinneisformer eller ikke nok til 12 stk, får det fint å legge det resterende oppi isbokser eller lufttette frysebokser.

TIPS:

 • Det er VELDIG viktig å ikke overpiske kremen, og stopp heller litt før den blir stiv om du er usikker. Overpisket eller for stivt krem vil gjøre isen lite creamy og kan føles “tørr” og “smuldrete”.
 • Bakekakao gir den mørke og fine fargen, du kan fint sløyfe om du vil. Alternativet er å bruke mørkebrun konditorfarge.
 • Har du ikke pinneisformer kan du fint oppbevare i isbokser eller lufttette bokser.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Kan man bruke denne oppskriften på boba perler til bubble tea, eller er det best å bruke de som lages med tapioca starch?

  • Heisann! Om du ønsker boba perler til bubble tea, anbefaler jeg at du sjekker ut oppskriften “taro bubble tea” fra bloggen her 🙂 Som skrevet, bruker vi en annen type mel (samme melet til mochi is) her slik at de holder seg myke og gode i isen, og ikke tapioca stivelse som man vanligvis bruker til boba perler. Det går så klart an å prøve disse i bubble tea om du ønsker det, men konsistensen vil være mykere og mindre chewy 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*