En splitter ny versjon av mine favoritt melkeboller 🙂 Disse toppet listen over de mest leste oppskriftene her på bloggen i fjor, og ble også derfor over til boka mi. For dere som er ny med melkeboller, er disse helt magisk luftige, myke og saftige. Den herlige duften av vanilje og lettheten i bollene er helt uimotståelig. Jeg har laget flere varianter tidligere som du kan finne her. I dag er det med sjokolade som står for tur. Er du glad i sjokoladeboller til ellers, må du virkelig teste denne varianten som er ekstra fluffy 🙂
Ingredienser for 12 boller
- Elte for hånd eller maskin? Velg den som passer deg her:
100 g hakket sjokolade
25 g ekstra sjokolade til topping (valgfritt)
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Begynn å lage melkeboller deigen som en av oppskriftene over, etter om du ønsker å elte for hånd eller maskin.
- Mens deigen hever for første gang, kan du hakke opp sjokolade. Hvert knekk kan deles oppi ca. 6 store biter. Her bruker jeg Dronning sjokolade som er litt mørkere i smak, så velg selv hvor lys eller mørk du foretrekker. Hvit sjokolade er også nydelig til.
- Når deigen er ferdig hevet, bretter du lett ut som en firkant, hell inn hakket sjokolade og kna den godt inn i deigen.
- Fordel deigen til 12 like store emner og trill til runde boller. Jeg bruker en form på 23×33 cm, da vi foretrekker myke kanter og at de vokser inntil hverandre. Kle formen, eller stekebrett om du bruker det. Legg bollene på, dekk med håndkle og etterheves på 50 grader midt i ovnen i ca. 45 minutter til.
- Ta de ut og forvarm ovnen på 175 grader, over og under varme. Stekes i ca. 13-15 minutter midt i ovnen.
- Dersom du ønsker å drysse over med sjokolade som på bildet, kan du smelte over på et vannbad. Ha oppi en sprøytepose og klipp et bittelite hull. La bollene hvile i ca. 15 min på et rist før du drysser over. Nytes varme eller lune.
TIPS:
- Dersom du ikke har tørrgjær, kan du erstatte med 3/4 pakke fersk gjær.
- Fuktigheten i melet kan avgjøre hvor våt eller tørr deigen blir. Så dersom den blir så våt eller tørr, kan du tilsette litt mer melk eller mel.
- Du kan fint bruke en stor langpanne dersom du ikke har en form. Det kan du også gjøre om du ikke foretrekker myke kanter
- Disse kan fint fryses og tines helt i romtemperatur før du varmer de opp igjen i noen minutter på 175 grader. Da blir de som nybakte igjen.
- De du har til overs bør oppbevares i lufttett boks. Varm gjerne opp 10-15 sekunder i mikroen for den nybakte konsistensen.
Ha en fin helg,
Klem TuTu