Japanske Melkeboller Med Sjokolade

En splitter ny versjon av mine favoritt melkeboller 🙂 Disse toppet listen over de mest leste oppskriftene her på bloggen i fjor, og ble også derfor over til boka mi. For dere som er ny med melkeboller, er disse helt magisk luftige, myke og saftige. Den herlige duften av vanilje og lettheten i bollene er helt uimotståelig. Jeg har laget flere varianter tidligere som du kan finne her. I dag er det med sjokolade som står for tur. Er du glad i sjokoladeboller til ellers, må du virkelig teste denne varianten som er ekstra fluffy 🙂

Ingredienser for 12 boller


FREMGANGSMÅTE:

PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Begynn å lage melkeboller deigen som en av oppskriftene over, etter om du ønsker å elte for hånd eller maskin.
 2. Mens deigen hever for første gang, kan du hakke opp sjokolade. Hvert knekk kan deles oppi ca. 6 store biter. Her bruker jeg Dronning sjokolade som er litt mørkere i smak, så velg selv hvor lys eller mørk du foretrekker. Hvit sjokolade er også nydelig til.
 3. Når deigen er ferdig hevet, bretter du lett ut som en firkant, hell inn hakket sjokolade og kna den godt inn i deigen.
 4. Fordel deigen til 12 like store emner og trill til runde boller. Jeg bruker en form på 23×33 cm, da vi foretrekker myke kanter og at de vokser inntil hverandre. Kle formen, eller stekebrett om du bruker det. Legg bollene på, dekk med håndkle og etterheves på 50 grader midt i ovnen i ca. 45 minutter til.
 5. Ta de ut og forvarm ovnen på 175 grader, over og under varme. Stekes i ca. 13-15 minutter midt i ovnen.
 6. Dersom du ønsker å drysse over med sjokolade som på bildet, kan du smelte over på et vannbad. Ha oppi en sprøytepose og klipp et bittelite hull. La bollene hvile i ca. 15 min på et rist før du drysser over. Nytes varme eller lune.

TIPS:

 • Dersom du ikke har tørrgjær, kan du erstatte med 3/4 pakke fersk gjær.
 • Fuktigheten i melet kan avgjøre hvor våt eller tørr deigen blir. Så dersom den blir så våt eller tørr, kan du tilsette litt mer melk eller mel.
 • Du kan fint bruke en stor langpanne dersom du ikke har en form. Det kan du også gjøre om du ikke foretrekker myke kanter 
 • Disse kan fint fryses og tines helt i romtemperatur før du varmer de opp igjen i noen minutter på 175 grader. Da blir de som nybakte igjen.
 • De du har til overs bør oppbevares i lufttett boks. Varm gjerne opp 10-15 sekunder i mikroen for den nybakte konsistensen.

Ha en fin helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*