Spicy Og Sticky Sesamkylling

En ny variant av en av fjorårets mest populære oppskrifter og en stor favoritt fra boka mi 🙂 Denne gangen bruker jeg lårfilet som gir en enda saftigere smak. Med noen få justeringer får du også en sticky hinne rundt kjøttet ved at vi friterer først, før vi vender i sausen. Sammen med grønnsaker og en spicy saus, som du fint kan justere mengde chili selv, er denne en sikker vinner for hele familien.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • INNBAKT KYLLING
  • 600 g lårfilet

  • 1 eggehvite

  • 100 g hvetemel

  • 75 g maisenna

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • Olje til frityrsteking

  • SESAMSAUS
  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 2 ss ketchup

  • 2 ss soyasaus

  • 1-2 ss flytende honning

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss eddik 5%

  • 1 ss sukker

  • 1 ss sesamfrø

  • 1-2 ss spicy chili crisp (les tips)

  • GRØNNSAKER OG TILBEHØR
  • 1 gul paprika (eller andre farger) i biter

  • 1 rødløk/løk i biter

  • 1 hakket vårløk

  • Ristede sesamfrø til topping

  • Kokt ris

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å varme olje til fritering på medium høy varme. Den bør være minst 5 cm dyp, og du kan bruke fint bruke mindre kjele og steke opp i flere omganger for å spare på oljen.
  2. Del hvert lårfilet inn spisestore biter på ca. 3×3 cm. Ha alt oppi en bolle og vend inn først eggehvite. Bland sammen maisenna, hvetemel, salt og pepper, hell det over kyllingen. Vend godt slik at alle bitene blir godt dekket.
  3. Sjekk om oljen er klar ved å slippe litt av paneringen oppi. Uten å ryke av oljen, skal biten flyte opp med en gang med masse bobler rundt.
  4. Friteres i ca. 5-6 minutter til du får en lys gyllenbrun farge. Legges over på en rist, eller et fat med papir til avrenning av oljen.
  5. I mellomtiden kan du forebrede grønnsakene og blande sammen sausen. Smak til med hvor mye chili crisp du ønsker, og les gjerne tips nederst.
  6. Varm opp en panne med 1 ss olje og stek paprika i ca. 1 min på medium høy, (eller lengre om du vil ha mykere). Ha oppi kyllingen, løken og sausen. Blandes fortsatt på medium høy til kyllingen trekker i seg sausen i noen minutter.
  7. Dryss på med litt ekstra sesamfrø og hakket vårløk ved servering sammen med ris.

TIPS:

  • Jeg bruker spicy crispy chili fra merket Lao Gan Ma, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Denne har en moderat styrke og gir sausen en fin farge pga oljen. Om du ønsker en Sichuan smak, kan du bruke den som heter Sichuan saus fra samme merket.
  • Du kan fint bruke helt rene chili oljer uten «crisp», fra f.eks. Lee Kum Kee eller andre merker. Fersk hakket chili eller chili flakes går også fint for å gi styrke.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Kanskje et dumt spørsmål, men hvilken type maizena bruker du?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*