Spicy Biff Wok Med Brokkolini Og Østerssopp

God tirsdag og håper dere har hatt en riktig fin påske!

I dag deler jeg enda en super enkel rett som tar under 30 minutter å lage. Perfekt til travle dager og kan fint lages mild til de minste 🙂 Fullpakket med aromatiske smaker som går nydelig sammen med ris. Her kan du fint også bytte ut med grønnsakene du ønsker, men denne kombinasjonen med sprø brokkolini, saftig biff og møre oyster sopp er virkelig en fulltreffer.

PS! For dere som har spurt om boka mi fortsatt kan bestilles med signatur; den finner dere nå på maks rabatt og signering her 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • BIFF MARINADE
  • 400 g entrecote

  • 2 ss maisenna

  • 1 ss lys soyasaus

  • 1 ss olje

  • GRØNNSAKER
  • 400 g brokkolini

  • 300 g oystersopp

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1-2 hakket chili

  • 1 hakket sjalottløk

  • 1 ts revet ingefær

  • SAUS
  • 2 ss lys soyasaus

  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts svart pepper

  • 1/2 ts salt

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

  • 3 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å dele opp biffen i tynne skiver på maks 0,5 cm. Gjerne med kniven på skrå slik at bitene blir større. Marineres mens du forbereder resten av ingrediensene i minst 10 minutter.
  2. Del hver brokkolini i ca. tre like store deler. Riv østerssopp også i spisestore biter, 2-3 ganger per sopp etter størrelsen. Bland sammen sausen og sett den klar til woken.
  3. Bruk en stor wokpanne eller dyp panne. Varm olje til steking på medium høy varme og tilsett hakket hvitløk, chili, sjalottløk og ingefær. La de surre til gyllen før du tilsetter den marinerte biffen.
  4. Spre biffen litt fra hverandre og stekes i ca. 2-3 minutter så de får en fin stekeskorpe, men ikke helt gjennomstekt.
  5. Ha oppi brokkolini og sopp. Stekes i ca. 3-4 minutter etter hvor sprøe/myke du foretrekker grønnsakene. Tilsett sausen og blandes godt i ca. 1-2 minutter til, så er denne klar til å serveres med kokt ris.

TIPS:

  • Jeg bruker lys soyasaus (tilnærmet lik vanlig soyasaus), mørk soyasaus og østerssaus fra Lee Kum Kee, som kan kjøpes fra vanlig dagligvare.
  • Brokkolini kan kjøpes fra vanlig daglivare som f.eks. Extra. Du kan fint bytte ut med vanlig brokkoli eller andre grønnsaker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*