Nom Yen

Den populære rosa thai melkedrikken er en søt og forfriskende favoritt hver gang vi er på ferie. “Nom” betyr melk og “yen” betyr kald, og sammensetningen av rosa salarirup, kondensert melk, melk og is, gir deg den fine delikate rosa-fargen.

Det beste med denne drikken er at du kan lage den på maks 2 minutter, og du trenger kun 4 ingredienser. Smakene kan minne noe om en jordbær melk, men med mer signifikante smaker av lett “floral” og hint av kullsyre.

Ingredienser til per glass

  • 2 ss Sala sirup

  • 1 – 1 1/2 ss søt kondensert melk

  • 2 dl melk (helmelk, lettmelk, havremelk osv.)

  • Isbiter

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Når du lager nom yen er det viktig at du tilpasser drikken etter hvor søtt du selv foretrekker. Vi husker den som veldig søt, og syns den var aller best når isen fikk smeltet noe og ble ordentlig kald.
  2. Ha derfor 2 ss sala sirup sammen med 1 ss søt kondensert melk først i et glass og bland sammen. Tilsett isbiter, hele eller knuste nesten helt fullt opp i glasset.
  3. Hell inn den kalde melken, gjerne en med nøytral smak. Bland godt opp slik at sirupen blander seg inn i melken og fargen blir lyserosa. Nytes når den er iskald og smak evt. til med mer kondensert melk om ønskelig, eller mer melk om du ønsker mindre søtt.

Ta også en titt på flere thai-oppskrifter her!

TIPS:

  • Thai sala sirup kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Det finnes ofte også smaker av jordbær, blåbær osv, så les gjerne at det står “sala” på flasken.
  • Søt kondensert melk er tykk og søt i smaken, og kan kjøpes fra både dagligvare og asiatiske matbutikker.
  • Ønsker du ikke melk? Denne er også god med f.eks. farris/farris med smak av sitron. Bruk enten kondensert melk eller andre søtning, følg samme fremgangsmåten og bytt ut melk med farris.

Ha en riktig fin helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*