Denne har vært mye etterspurt av dere etter at jeg la ut både grønn, rød og panang curry tidligere 🙂 Enda en superenkel, rask og aromatisk curry i samlingen, og i følge Tuan var denne den beste jeg har laget.
I gul curry paste, er det gurkemeie som gir den lekre og sterke gulfargen. Denne curryen har derfor en rik, fyldig og kremet i smak, med herlig hint av kokosmelk. Noe som minner meg mye om mamma sin vietnamesisk kylling curry fra barndommen. Om du ikke ønsker å servere med ris, er denne også god med risnudler eller baguetter.
Ingredienfor for 4-5 porsjoner
600 g kylling lårklubber (8 stk – les tips)
10 cherry tomater
300 g poteter (3 stk)
1/2-1 rødløk i skiver
4 dl kokosmelk
2 dl vann
5 ss yellow curry paste
2 ss olje
2 ss sukker
1 ss fiskesaus
- TILBEHØR
Kokt ris
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
Merk at jeg bruker måleskjeer i alle mine oppskrifter for helt konkrete mål. 1ss = 15 ml 🙂
- Fres kylling i olje i ca. 5 minutter på medium høy varme. Tilsett curry paste og vend godt med kyllingen før du tilsetter 2 dl av kokosmelken sammen med 2 dl vann.
- Sett på lokk og la kyllingen koke i ca. 10 minutter på fortsatt medium høy varme. Rør om halveis av tiden.
- Ha oppi poteter (spisestore biter på maks 2 cm tykkelse), la de koke i ca. 7-10 minutter til potetene er møre og kyllingen gjennomkokt.
- Tilsett de siste 2 dl av kokosmelken sammen med løk, tomater, sukker og fiskesaus. Smak til etter hvor søtt eller salt du ønsker. La curryen få et oppkok igjen i ca. 3-5 minutter til mens du rører av og til, så er klar til å serveres med ris.
TIPS:
- Jeg bruker ferske lårklubber på 600 g per pakke med ca. 8 stk oppi hver, fra vanlige dagligvare.
- Jeg bruker gul curry paste og kokosmelk fra Aroy-D, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Du kan også bytte ut med lårfilet eller kylling filet om du foretrekker uten bein. Koketiden vil da være mye kortere, så juster etter hva du bruker.
- Andre grønnsaker som bambus, gulrøtter, squash osv. kan også brukes.
Ha en fin dag,
Klem TuTu