Gul Curry Med Kylling

Denne har vært mye etterspurt av dere etter at jeg la ut både grønn, rød og panang curry tidligere 🙂 Enda en superenkel, rask og aromatisk curry i samlingen, og i følge Tuan var denne den beste jeg har laget.

I gul curry paste, er det gurkemeie som gir den lekre og sterke gulfargen. Denne curryen har derfor en rik, fyldig og kremet i smak, med herlig hint av kokosmelk. Noe som minner meg mye om mamma sin vietnamesisk kylling curry fra barndommen. Om du ikke ønsker å servere med ris, er denne også god med risnudler eller baguetter.

PS! Boka mi er endelig tilbake med signatur nå. Ønsker du eller kjenner noen som ønsker signert utgave, finner du den på maks rabatt her 

Ingredienfor for 4-5 porsjoner

  • 600 g kylling lårklubber (8 stk – les tips)

  • 10 cherry tomater

  • 300 g poteter (3 stk)

  • 1/2-1 rødløk i skiver

  • 4 dl kokosmelk

  • 2 dl vann

  • 5 ss yellow curry paste

  • 2 ss olje

  • 2 ss sukker

  • 1 ss fiskesaus

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Merk at jeg bruker måleskjeer i alle mine oppskrifter for helt konkrete mål. 1ss = 15 ml 🙂

  1. Fres kylling i olje i ca. 5 minutter på medium høy varme. Tilsett curry paste og vend godt med kyllingen før du tilsetter 2 dl av kokosmelken sammen med 2 dl vann.
  2. Sett på lokk og la kyllingen koke i ca. 10 minutter på fortsatt medium høy varme. Rør om halveis av tiden.
  3. Ha oppi poteter (spisestore biter på maks 2 cm tykkelse), la de koke i ca. 7-10 minutter til potetene er møre og kyllingen gjennomkokt.
  4. Tilsett de siste 2 dl av kokosmelken sammen med løk, tomater, sukker og fiskesaus. Smak til etter hvor søtt eller salt du ønsker. La curryen få et oppkok igjen i ca. 3-5 minutter til mens du rører av og til, så er klar til å serveres med ris.

TIPS:

  • Jeg bruker ferske lårklubber på 600 g per pakke med ca. 8 stk oppi hver, fra vanlige dagligvare.
  • Jeg bruker gul curry paste og kokosmelk fra Aroy-D, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Du kan også bytte ut med lårfilet eller kylling filet om du foretrekker uten bein. Koketiden vil da være mye kortere, så juster etter hva du bruker.
  • Andre grønnsaker som bambus, gulrøtter, squash osv. kan også brukes.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*