Pork Ramen

Denne japanske nudelsuppen med aromatisk kraft, saftig svinekjøtt og bløtkokt ramen egg, er perfekt for deg som ønsker en rask og god middag på maks 30 min, i en travel hverdag. Den milde og gode smaken passer både for store og små, og dufter alltid herlig av varme dufter når jeg lager den her hjemme. Her kan du også bruke kylling som min tidligere oppskrift, og servere med bløtkokt egg, i stedet for ramen egg om du ønsker.

PS! Les gjerne alle mine tips nederst ved spm. om ingredienser.

Ingredienser for 4-5 porsjoner

 • 2 nakkekoteletter

 • Salt og pepper

 • 2 ss olje

 • KRAFT
 • 1,5 l vann

 • 25 g ingefær i strimler

 • 2 vårløk

 • 4 ss soyasaus

 • 2 ss kylling buljong pulver

 • 2 ss mirin

 • TILBEHØR
 • Ramen/eggnudler til 4-5 porsjoner

 • 1/2 – 1 egg per porsjon

 • Mais

 • Ristede sesamfrø

 • Nori (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:

 1. Fjern bein på nakkekotelettene (du kan fint også bruke beinfrie), og stek dem på begge sider med litt salt og pepper med olje på medium høy varme. Når de er gjennomstekte, tar du de ut fra oljen og oppbevares varm.
 2. Del vårløkene i to og legg kun den hvite delen av vårløken sammen med ingefær i oljen som vi stekte kjøttet. Den grønne delen kan du hakke opp til garnityr senere. La det frese i ca. 2 minutter før du tilsettter vann, soyasaus, mirin og buljong pulver.Sett på lokk og la kraften koke på medium varme høy i ca. 10 min.
 3. I mellomtiden kan du koke nudler og koke 1/2-1 bløtkokt egg per porsjon. Dersom du ønsker å lage ramen egg, kan du følge denne oppskriften!
 4. Når kraften er ferdig kokt, kan du velge å sile den ut, og tilbake i kjelen om du ønsker en helt klar kraft. Del opp også nakkekotelettene i tynne skiver. Ha nudler i dype boller og topp med nakkekotelleter, egg, mais og gjerne litt vårløk. Ha godt med kraft over, så er det bare å nyte.

TIPS:

 • Her bruker jeg Kikkoman som soyasaus. Mirin kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, dersom du ikke finner, kan du erstatte med å smake til med sukker.
 • Kylling buljong pulver fåes kjøpt fra asiatiske matbutikker, fra merket Ajinomoto eller Knorr.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*