Koreanske Donuts

Også kalt “twisted donuts” eller “kkwabaegi”, er populære koreanske donuts du ofte kan finne på kafeer eller som gate-snacks. Det som kjennetegner disse er den karakteristiske knuten der du tvinner deigen rundt hverandre. Disse er luftige, sprø og ruller i sukker og kanel. Perfekte å lage som helgekos om du er ute etter noe søtt og godt 🙂

Og tusen takk til alle som har kjøpt og støttet boka mi! Helt uvirkelig og enorm takknemlig for at den er på FØRSTEPLASS på bestselgerlista 🙂 Tusen tusen takk! Har du lyst til å bestille boka på tilbud, er den tilgjengelig her!

Ingredienser 12 donuts

 • 400 g hvetemel

 • 250 ml melk

 • 50 g smør

 • 50 g sukker

 • 1 sammenpisket egg (str L)

 • 2 1/2 ts tørrgjær for søtbakst

 • 1 ts vaniljesukker

 • 1 ts kanel

 • 1/4 ts salt

 • TOPPING
 • 10 ss sukker

 • 1 ss kanel (mer eller mindre)

 • TILBEHØR
 • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. – Smelt smør i en kjele på medium høy varme til det akkurat er smeltet. Små av varmen og tilsett sukker, salt og kald melk. Rør til sukkeret er oppløst. Blandingen vil nå være kald (kaldere enn lunken). Tilsett tørrgjær, rør et par runder før du lar den svelle i ca. 5 minutter.
  – I mellomtiden blander du mel, vaniljesukker og kanel i en kjøkkenmaskin – bruk denne fremgangsmåten om du ikke ønsker å bruke maskin.
  – Legg opp et sammenpisket egg og hell melkeblandingen over, rør lett med en skje eller slikkepott før du elter deigen på lav hastighet (jeg bruker nr. 2 av 10). Eltes i ca. 5 minutter slik at du får en jevn deig. Den vil fortsatt være veldig myk og klissete. Dekk bollen og la den heve ved et lunt sted i ca. 1 time – 1 time og 15 min.
 2. Etterhvert vil deigen heve over dobbel størrelse og se ut som bilde nr. 2.
 3. Kna ut luftboblene i deigen, slik at den blir flat igjen. Settes til etterheving i ca. 45 min til 1 time, slik at den dobler seg en da en gang.
 4. Når deigen er blitt stor og fin igjen, velter du den ut med maks 1/2 ss med mel på benken og knar ut luftboblene.
 5. Del deigen i 12 like store emner. Dekk de gjerne med et kjøkkenhåndle mens du former dem.
 6. Trill en bolle av gangen ut en lang pølse på ca. 30 cm lang. Tvinn pølsen med høyre hånd oppover, mens venstre hånd nedover. Løft begge endene opp, slik at de tvinner seg inntil hverandre og får formen du ser på bildet. Klem kantene godt sammen slik at de ikke slippes opp under stekingen. Gjenta prosessen med alle.

STEKING:

 1. Legg gjerne alle i systematisk rekkefølge så du husker hvilken du lagde først. Vi skal nemlig la de etterheve i minst 20 minutter før vi frityrsteker dem. Så etter at alle er former, kan du varme oljen på medium høy varme. Oljen bør være minst 10 cm høy.
 2. Snu litt på donutsene regelmessig slik at du hever og blir runde og fine. Dekk gjerne med et håndle.
 3. Sjekk om oljen er klar ved å slippe en liten bit av deigen oppi. Oljen skal ikke ryke, og deigen skal heves opp fortløpende og ha masse bobler rundt seg. Stek gjerne 5-6 donuts av gangen, etter hvor stor panne du har, og merk at de kommer til å heve i oljen.
 4. Snu jevnlig og stekes i ca. 5 minutter til de blir gyllenbrune og fine. Legges over på en rist når de er ferdige.
 5. Bland en pose med sukker og kanel, og mens du steker de resterende, kan du legge oppi de varme donutsene oppi posen og riste de. Da blir de godt dekket, søte og gode. Gjenta prosessen.

TIPS:

 • Ønsker du ikke sukker og kanel som topping, er disse også kjempe gode å dippe i karamell, salt karamell eller sjokoladesaus.

Ha en riktig fin helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*