En av mine favoritt stekte nudler fra det thai kjøkkenet. Jeg elsker den litt chewy nudelen og alle de gode smakene som er så enkle å like. Navnet betyr “stekt soyasaus”, så en god soyasaus betyr mye for denne retten. Mørk soyasaus er også essensiell for en dyp og fin brunfarge. Les gjerne alle mine tips nederst for hva jeg bruker.
Ingredienser for 4 porsjoner
400 g tørket og brede risnudler (les tips)
300 g entrecote i tynne skiver
300-400 g kinesisk brokkoli (gai lan)
2 fed hakket hvitløk
1-2 egg
1/2 ts svart pepper
2 ss olje til steking
- SAUS
4 ss soyasaus
3 ss oystersaus
3 ss mørk soyasaus
2 ss sukker
1 ss eddik (5%)
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Start med å koke risnudler til er akkurat al dente. Skyll godt med kaldt vann. Bland også sammen sausen før vi begynner å steke.
- Kutt biffen i tynne skiver og kinesisk brokkoli i 4-5 store deler. Stammene kan du gjerne dele i tynnere skiver dersom de er tykke.
- Fres hvitløk sammen med olje til gyllen på medium høy varme og legg oppi biffen og pepperet. Stekes i ca. 1 min til du får stekeskorpe, før du tilsetter kinesisk brokkoli og steker i ca. 2 minutter til.
- Skyv alt på den ene siden av pannen og klekk inn et eller to egg etter hvor mye du liker. Rør egget til eggerøre og del opp i mindre biter før du blander det sammen med resten.
- Deretter legger du oppi risnudelen og tilsetter sausen. Blant godt opp og la sausen trekke seg inn i noen minutter, så er denne klar til servering.
Ta gjerne en titt på flere thai retter her!
TIPS:
- Pad see ew bruker bredere risnudler sammenlignet med f.eks. Pad Thai. Her bruker jeg pho nudler i str XL fra asiatiske matbutikker, ettersom det var de største jeg fant og det funket fint. Finner du enda bredere strenger, er det enda bedre.
- Entrecote foretrekkes om du bruker biff, da den inneholder fettskilder som tåler å bli stekt lenge. Kylling, svin eller reker kan også brukes.
- Kinesisk brokkoli er essensiell i denne retten og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker (pleier å stå gai lan), sammen med mørk soyasaus (Lee Kum Kee). For soyasaus bruker jeg Maggie.
Klem TuTu