God mandag! Vi fikk virkelig en super start på bloggen i 2021, med dobbelt så mange som var innom i januar. Tusen hjertelig takk for at dere bruker våre oppskrifter 🙂
Dagens oppskrift fikk jeg så mange spørsmål på oppskrift, da jeg la ut sneakpeek i forrige uke på Instagram! Er du glad i kylling og grønnsaker, må du virkelig bare prøve denne herlige varianten. Sausen går perfekt med ris, og er en fullverdig middag til familien, eller i lunsjboksen om du har igjen noe 🙂
Ingredienser for 4 porjsoner
- KYLLING MARINADE
400 g kyllingbryst
2 ss vann
1 ss maisenna
1 ss østersaus
1 ss olje
- SAUS
0,5 dl vann
2 ss østerssaus
1 ss kylling buljong
1 ss lys soyasaus
1 ss mørk soyasaus
1 ss sukker
1 ts sesamolje
1/2 ts pepper
- GRØNNSAKER OG TILBEHØR
1 brokkoli i butikker
1 gulrot i skiver
2 ss olje til steking
Kokt ris for 4 porsjoner
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Del kyllingen på i tynne skiver på skrå på maks 0,5 cm. Bland marinaden godt inn i kjøttet og marineres i ca. 15 min, mens du forbereder grønnsaker og blander sammen saus.
- For å få brokkolien jevn og raskere kokt i woken, bruker vi denne metoden. I denne oppskriften deler jeg hver bukett i halv for å få ltit mindre biter.
- Varm en panne på medium høy varme med 2 ss olje. Når oljen er varm legger du oppi kyllingen. Bland og spre den godt ut slik at alle bitene blir gjennomstekte i noen minutter.
- Ha oppi brokkoli og gulrøtter og stekes i ca. 2 minutter før du tilsetter sausen og stekes i ca. 3-4 minutter til, på fortsatt medium høy varme. Serveres med ris.
TIPS:
- Lys soyasaus, mørk soyasaus, østerssaus og sesamolje anbefaler jeg det kinesiske merket “Lee Kum Kee” for en autentisk smak. Dette finner du på asiatiske matbutikker.
- Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr.
- Du kan fint bruke svin eller biff i denne oppskriften, og variere med andre grønnsaker om ønskelig.
Ha en fin dag,
Klem TuTu
I oppskriften skriver du oystersaus i marinaden og østerssaus til sausen. Er det forskjellige ingredienser?
Heisann, det er skrivefeil og samme ingrediens 🙂
Hei! Når du skriver 1 ss kyllingbuljong, mener du 1 ss buljongpulver eller 1 ss ferdig buljong?
Hei! Da mener jeg buljong i pulver form. Har skrevet merkene jeg anbefaler nederst i tips 🙂