Kylling Wok Med Grønnsaker

God mandag! Vi fikk virkelig en super start på bloggen i 2021, med dobbelt så mange som var innom i januar. Tusen hjertelig takk for at dere bruker våre oppskrifter 🙂

Dagens oppskrift fikk jeg så mange spørsmål på oppskrift, da jeg la ut sneakpeek i forrige uke på Instagram! Er du glad i kylling og grønnsaker, må du virkelig bare prøve denne herlige varianten. Sausen går perfekt med ris, og er en fullverdig middag til familien, eller i lunsjboksen om du har igjen noe 🙂

Ingredienser for 4 porjsoner

  • KYLLING MARINADE
  • 400 g kyllingbryst

  • 2 ss vann

  • 1 ss maisenna

  • 1 ss østersaus

  • 1 ss olje

  • SAUS
  • 0,5 dl vann

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss kylling buljong

  • 1 ss lys soyasaus

  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • GRØNNSAKER OG TILBEHØR
  • 1 brokkoli i butikker

  • 1 gulrot i skiver

  • 2 ss olje til steking

  • Kokt ris for 4 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Del kyllingen på i tynne skiver på skrå på maks 0,5 cm. Bland marinaden godt inn i kjøttet og marineres i ca. 15 min, mens du forbereder grønnsaker og blander sammen saus.
  2. For å få brokkolien jevn og raskere kokt i woken, bruker vi denne metoden. I denne oppskriften deler jeg hver bukett i halv for å få ltit mindre biter.
  3. Varm en panne på medium høy varme med 2 ss olje. Når oljen er varm legger du oppi kyllingen. Bland og spre den godt ut slik at alle bitene blir gjennomstekte i noen minutter.
  4. Ha oppi brokkoli og gulrøtter og stekes i ca. 2 minutter før du tilsetter sausen og stekes i ca. 3-4 minutter til, på fortsatt medium høy varme. Serveres med ris.

TIPS:

  • Lys soyasaus, mørk soyasaus, østerssaus og sesamolje anbefaler jeg det kinesiske merket “Lee Kum Kee” for en autentisk smak. Dette finner du på asiatiske matbutikker.
  • Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr.
  • Du kan fint bruke svin eller biff i denne oppskriften, og variere med andre grønnsaker om ønskelig.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

4 Comments

  1. I oppskriften skriver du oystersaus i marinaden og østerssaus til sausen. Er det forskjellige ingredienser?

  2. Hei! Når du skriver 1 ss kyllingbuljong, mener du 1 ss buljongpulver eller 1 ss ferdig buljong?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*