Wonton Suppe

Godt nyttår alle sammen 🙂

Lørdag og helg betydde ekstra familie tid hjemme hos oss da jeg var liten. Spesielt på kjøkkenet og rundt middagsbordet, skapte vi fine og uforglemmelige minner som har formet min lidenskap for mat. Dumplings er ingen hemmelighet en av rettene jeg nyter å lage mest, for da kan jeg bare koble helt av og fokusere kun på brett og fyll. I dag deler jeg denne enkle og raske kraften du kan servere wontons med. Denne lagde alltid mamma med frosne wontons dersom hun hadde det litt travelt, og jeg forsynte meg flere runder hver gang 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

 • Wontons fra denne oppskriften

 • 1,5 l vann

 • 2 ss kylling buljong

 • 2 ss soyasaus

 • 1/2 ss sesamolje

 • 1/4 ts salt

 • TILBEHØR
 • Pak choy delt i fire båter

 • 10 tørket shitake sopp eller andre aromatiske sopper

 • Hakket vårløk eller koriander

 • Svart pepper

FREMGANGSMÅTE:

 1. Legg soppene i en stor bolle og hell 1 liter kokende vann over. Legg på et fat over bollen og la soppen bløtes i ca. 20-30 minutter. Skyll med kaldt vann og klem ut alt vannet fra soppene. Deles i ønskelige store skiver. Dette trinnet kan fint gjøres flere timer i forveien eller kvelden før.
 2. Kok opp ingrediensene til kraften på høy varme. Når den koker, senker du varmen til middels og lar den koke videre i ca. 5 minutter.
 3. Del pak choyen i fire deler og legg den i kraften sammen med shitake soppen i noen minutter.
 4. Alt. 1: Hvis dumplingsene er nydampet og fortsatt varme, kan du ha nudler, kraft, pak choy og shitake soppen rett i en bolle sammen med dumplingsene. Dersom de er kalde, kan du legge dem noen minutter i kraften først, eller forvarme dem i mikrobølgeovn.
  Alt. 2: Du kan koke wonton-dumplings direkte i kraften i stedet for å dampe dem først, hvis du vil spare tid. Forskjellen er at deigen får mer tyggemotstand og kjøttfyllet blir litt fastere hvis du damper dem først. Hell deretter resten av kraften over retten og topp med vårløk/koriander og svart pepper.

Ta gjerne en titt på flere dumplings oppskrifter her!

TIPS

 • Dersom du allerede har kyllingkraft eller annen kjøttkraft, er det også helt gull til denne suppen. Smak til med smakstilsetningene.
 • Jeg bruker buljong pulver fra Ajimoto / asiatisk knorr som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Håper denne faller i smak,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*