Naffles

Noodles + Waffles? For mange år siden så jeg på et koreansk show der kokken Kang Leo lagde denne herlige desserten som “late-night-snacks”. Denne ble rask en helge-favoritt hos oss, og for litt siden lagde vi den igjen for å dele med dere! Her får du sprøstekte nudler som gir en herlig crunch, sammen med is, bær og lønnesirup som går i perfekt harmoni med hverandre. Gi deg eller noen andre en positiv smaksopplevelse med denne 🙂

Ingredienser for 2 porsjoner

 • 2 pakke koreansk nudler (les tips)

 • 2 ss olje

 • 2 ss smør (1/2 på hver side)

 • Vanilje is eller andre smaker

 • Bær

 • Lønnesirup

FREMGANGSMÅTE:

 1. Varm opp vann i en kjele og kok nudelene uten noe krydder tilsetninger. Bruk gjerne tiden som er anvist på pakken slik at nudelen holder den gode kosistensen. Skyll godt i kaldt vann og la vanne renne av gjennom et dørslag.
 2. Varm en panne på medium varme med 1 ss olje. Her bruker jeg en liten panne med diameter på 15 cm, og steker i to omganger. Du kan fint bruke en stor stekepanne og steke begge nudel pakkene samtidig eller lage to mindre sirkler på maks 1 cm høy. Når pannen er varm, legger du halvparten av nudelen oppi den lille pannen.
 3. Spre nudlene godt ut og press ned med en spekespade slik at nudelen fordeler seg jevnt utover. La de steke i ca. 5-7 minutter før du legger 1/2 ss langs kantene og la de renne inn til kjernen av nudelen. Vend på pannen slik at smøret fordeler seg jevnt. Deretter passer du jevnlig på slik at bunnen blir gyllenbrun og sprø, avhengig av plate og panne kan det ta mellom 5-10 minutter esktra.
 4. Snu om på nudelen og stek den andre siden. Stekes i ca. 5 minutter til før du tilsetter 1/5 ss med smør slik som trinn 3. Press nudelen godt med med stekespaden slik at de blir sprøe. La de steke mellom 7-10 minutter til, slik at begge sidene blir gyllenbrune. Legg den over på en rist eller tallerken mens du steker den andre (eller steke begge samtidige om du har flere panner).
 5. Legg litt bær over og topp med vaniljeis og lønnesirup.

TIPS:

 • Bruk helst koreanske nudler i pakker fra asiatiske matbutikker. F.eks. fra merket Shin Ramyun, Nongshim og lignende , da er er tykkere og derfor bedre egnet til å lage denne. Finner du ikke dette, kan du prøve Mr.Lee sine nudler.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*