Maki Med Spicy Laks

Først og fremst vil vi bare si tusen hjertelig takk for den overveldende resposen vi har fått etter at vi annonserte bok-nyheten 🙂 Takk til alle dere som har sendt oss så fine ord og tilbakemeldinger, og vi gleder oss masse til dere får boka i hendene.

Dagens oppskrift er blant Tuan sine favoritt maki. Denne kremete herligheten er fylt med spicy laks på toppen, og avokado og agurk på innsiden. Hver munnfull blir derfor fylt med ulike teksturer og herlige smaker.

Ingredienser for 4 maki

 • SPICY LAKS
 • 200 g laks av sushi kvalitet

 • 1 ss majones

 • 1/2 – 1 ss Sriracha

 • 1 hakket vårløk (den grønne delen)

 • ANNET
 • Sushi ris

 • 1/2 agurk i lange biter

 • 1/2 avokado i 8 skiver

 • 4 halve nori-ark

 • Ristede sesamfrø

 • Soyasaus, ingefær og wasabi

FREMGANGSMÅTE 

 1. Hakk opp laksen i små terninger og rør inn majones, sriracha og vårløk. 
 2. Legg ½ noriark på en sushi matte, med den glatte siden ned. Legg ca. 1/4 av risen på arket. Spre risen godt ut over hele norien uten at du moser riskornet. Strø et jevn lag med ristede sesamfrø, enten bare hvite, sorte eller en blanding av begge. Snu om på arket og legg på agurk og to skiver avokado.
 3. Legg tomlene dine under matten. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen.
 4. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. Pass på at du ikke presser altfor hardt. 
 5. Når du har laget ferdig alle fire makiene, deler du hver og dem opp i ca. 8 like store biter med en skarp kniv. Dersom rullen har mistet formen, kan du legge matten over igjen for å forme rullen igjen. Topp med ønsket mengde spicy laksen vi har laget.
 6. Ha gjerne på med litt ekstra sesamfrø om ønskelig. Serveres med soyasaus, wasabi og ingefær.

Ta en titt på flere sushi-oppskrifter her!

TIPS:

 • Du kan også fint ha laksen inni rullen, men da bør du sløyfe enten avokadoen eller agurken (eller ha tynnere skiver).
 • Du kan også lage denne som en futomaki med et helt nori-ark.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*