Spicy Korean Fried Chicken

Definisjonen på «finger-lickin-good». Visste du at korean fried chicken ofte blir forkortet som KFC i Sør-Korea? Her får du mange smakfulle varianter med og uten saus, og en av våre største favoritter må være denne spicy varianten som fortsatt er crispy på utsiden. Planlegger du noe godt i helgen, anbefales denne på det sterkeste 🙂 Skal du lage til barn, kan denne non-spicy sausen anbefales.

Ingredienser for 3-4 porsjoner

  • 800 g kyllingklubber (vinger eller en blanding kan også brukes)

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 100 g maisenna

  • Frityrolje til steking

  • SPICY SAUS
  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 ss gochujang

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss ketchup

  • 1-2 ss brunt sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss flytende honning

  • 1 ss hvit eddikg 5%

  • 1 ss olje til steking

  • TILBEHØR
  • Kokt ris og grønnsaker om ønskelig

  • Ristede sesamfrø

  • Hakket vårløk

FREMGANGSMÅTE

  1. Varm opp en del olje til frityrsteking på medium høy varme. Vend kyllingen i en blanding av hvitløkspulver, salt og pepper, før du vender den i maisenna. Pass på at alt kjøttet blir godt dekket. 
  2. Stek vinger i ca. 7 minutter og klubber i 9-10. Jeg steker kyllingen i flere omganger, og når den siste runden er ferdig, legger jeg de første oppi oljen igjen og steker i ca. 3-5 minutter til, slik at de blir ordentlig sprø.
  3. Lag sausen ved blande sammen alle ingrediensene i en bolle, bortsett fra hvitløken og oljen. Smak til med gochujang og sukker, etter hvor sterk og søt saus du ønsker.
  4.  Når all kyllingen er ferdig stekt, varmer du en panne med olje på medium høy varme. Fres hvitløken i olje til den får en gyllenbrun farge. Tilsett sausen og senk varmen til lav. Rør godt i ca. 1 min.
  5. Legg kyllingen oppi sausen. Bland godt så kjøttet trekker til seg all sausen, og stek i ca. 1-2 minutter. Helt til slutt tar du oppi hakket vårløk og litt ristede sesamfrø. Server med en gang, mens kjøttet fortsatt er sprøtt.

Ta også en titt på flere koreanske oppskrifter her 🙂

TIPS

  • Du kan fint bruke kyllinglår, lårfilet eller kyllingfilet i store terninger også.
  • Gochujang produseres i ulike merker, og kan variere i smak og styrke. Tilsett gjerne 1 ss av gangen og smak til underveis, slik at du får saus i den styrken du ønsker. Min er fra Chung Jung One og heter Brown rice red pepper paste.
  • Her anbefales det en god og mild soysaus fra Lee Kum Kee eller Maggie. Kikkoman anbefales ikke, da den er for salt til oppskriften, og du kan evt. redusere mengden.

Håper denne faller i smak,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*