Mine favoritt wontons fra Mamma TuTu sin blå kokebok som hun har skrevet ned familie-oppskrifter i over 20 år. Nå som vi nærmer oss juleferien, er det ekstra koselig å kunne lage noe godt sammen med familien. Å brette dumplings var en av de første teknikkene jeg lærte på kjøkkenet. Sjarmen med disse er at alle kan brette de slik du ønsker, og jeg husker godt hvor forskjellige mine, mamma og lillebror sine var 🙂 Super smakfulle som de er, eller som suppe eller nudelsuppe.
Ingredienser til ca. 26 wontons
- FYLL
200 g svinekjøttdeig
6 scampi i små terninger
1 hakket vårløk
1/2 ss vann
1 ts fiskesaus
1 ts bakepulver
1 ts sesamolje
1/2 ts sukker
1/4 ts pepper
1/4 ts salt
- ANNET
Wonton ark
Vann til pensling
FREMGANGSMÅTE
- Bland fyllet i en bolle og la det marinere i minst 30 minutter. Fyllet kan også lages dagen før og stå til marinering i kjøleskapet.
- Legg 1/2 ss med fyll i midten av wonton arket. Deretter pensler du litt vann langs kantene på arket. Du kan velge å brette enten metode 1 eller metode 2 ; her kan du velge å enten brette en rektangel eller trekant i trinn 2.
- Damp dumplingsene i en bambus-damper eller andre typer dampkokere/dampinnsatser i 10–12 minutter. Du kan også fint koke disse i en kjele med vann på høy varme. Slipp de oppi når det fosskoker og kokes i noen minutter etter at de flyter opp.
- Serveres alene med en dipp til av soyasaus og sriracha/chiliolje eller som wonton suppe.
TIPS
- Det går også fint å bruke kun kjøtt eller scampi her.
- Wonton ark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Både gule og hvite kan brukes.
Riktig god helg,
Klem TuTu
Hei! Hvordan damper du disse i en steamer?
Hei! Tenker du dampkoker? Jeg ville ha prøvd 10-12 min, men det spørs fra maskiner, så se litt an og prøv deg frem 🙂
Hei.
For dem som ikke liker fiskesaus, eller østerssaus, hva kan bruke som erstatter dette?
🙂
Hei, da blir det soyasaus 🙂