Asiatisk Ribbe Med Wokede Grønnsaker Og Syltet Rødkål

Asiatisk vri på juleribben har lenge vært etterspurt av dere, og i dag deler jeg endelig denne herlige kombinasjonen med sprø svor, saftig kjøtt, smakfulle grønnsaker, syltet rødkål og en nydelig hoisin saus. Ordentlig kosemat i høytiden sammen med familien 🙂

Det beste med denne er at du kan fint bruke resteribbe til, og da er det bare å forberede de andre elementene. Her bruker jeg mamma sin faste metode som gir deg sprøstekt svor som holder seg god dagen etter også. Steke si kun 1 time og 30-45 min min, og beholder fortsatt saftigheten på innsiden.

Innkjøp: Gode råvarer og godt kvalitet på kjøttet gir det beste resultatet for både svor og smak. Gå gjerne til innkjøp av økologisk ribbe om du har muligheten til det, enten hos slakteren eller store matbutikker. Pass på at ribben har et godt lag med fett under skinnet, slik at du får et resultat med ordentlig sprø svor.

Ingredienser for 4-5 porsjoner

 • 2 kg tynnribbe

 • 3 dl lunkent vann

 • 1 dl salt

 • SYLTET RØDKÅL
 • 300 g rødkål i strimler

 • 1 gulrot i strimler

 • 1 dl hvit eddik (5%)

 • 3 ss sukker

 • 2 ss ristet sesamfrø (vendes inn når salaten serveres)

 • 1 ts sesamolje

 • 1/4 ts salt

 • Hakket korianer/vårløk

 • GRØNNSAKER
 • 500 g bok choi delt i fire (2 ss olje, 2 ss vann, 2 ss østerssaus)

 • 50 g tørket shitake sopp i skiver (1 ss olje, 1 ss østerssaus, 1/4 ts pepper)

 • HOISIN SAUS
 • 2 fed hakket hvitløk

 • 1 dl hoisinsaus

 • 1 dl vann

 • 1 ss nøytral olje

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss østerssaus

 • 2 ts sukker

 • 1 ts sesamolje

 • TILBEHØR
 • Kokt ris

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å rense tynnribben. Deretter lager du bruker du en kniv og lager 1,5 cm store linjer i skinnet. Bland ut 1 dl salt sammen med 3 dl lunkent vann i en stor bolle. Legg tynnribben med skinnet ned i bollen slik at saltet skal trekke seg inn i ca. 45 minutter til 1 time. Frovarm ovnen på over og under varme på 240 grader.
 2. Deretter tørker du godt av tynnribben. Legg den med skinnet ned på en rist og plasser den midt i oven med en langpanne under. Ha ca. 2 liter kokende vann i langpannen. La kjøttet stekes i ca. 30-40 minutter til det får farge og stekeskorpe. I mellomtiden kan du bløte sopp og forberede de andre elementene.
 3. Da kan du snu kjøttet slik at skinnet peker opp. La svoret få farge og bli sprø i ca. 30 minutter, og roter gjerne på den dersom ovnen ikke steker jevnt. La ribben stekes i ca. 20-25 min til, før du evt. roterer igjen.
 4. Nå er det viktig at du passer godt på ribben slik at svoret blir bra. Det vil ta mellom 5-10 minutter, avhengig av ovnen din før svoret blir klart. Dersom du ser at noen steder bruner eller begynner å bli brent, kan du dekke de områdene med folie. Når ribben er klar, lar du den avkjøle i minst 20-30 minutter på rist, slik at den trekker i seg saften og holder seg mørt.

SYLTET RØDKÅL:
Ha strimlet rødkål i en bolle i iskladt vann i ca. 10 minutter. Sil ut alt vannet og la det renne gjennom en sil. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og la den syltes i minst 30 minutter. Denne kan du fint lage denne dagen i forveien og holder seg god i kjøleskapet i en uke.

HOISIN SAUS:
Mens kjøttet hviler kan du lage sausen ved å frese hvitløk sammen med olje på medium høy varme til den er gyllenbrun. Tilsett resten av ingrediensene, senk varmen til medium og bland alt godt sammen. La det koke i 6-7 minutter til sausen tykner noe. Deretter lar du sausen stå på lav varme frem til servering.

WOKEDE GRØNNSAKER:

 1. Mens kjøttet stekes i ovnen kan du bløte shitake sopp. Dette trinnet kan fint gjøres flere timer i forveien eller kvelden før. Legg soppene i en stor bolle og hell 1 liter kokende vann over. Legg på et fat over bollen og la soppen bløtes i ca. 20-30 minutter. Skyll med kaldt vann og klem ut alt vannet fra soppene.
 2. Mens kjøttet hviler og du har laget ferdig sausen, varmer du opp 2 ss olje på medium varme i en stekepanne. Legg oppi bok choy med østerssaus og vann. Stekes i ca. 6-7 minutter før du heller ut bok choy sammen med vannet i en bolle.
 3. Ha i ca. 1 ss olje i pannen og stek soppene med østerssaus og pepper i ca. 3-4 minutter. Legg de over sammen med bok choyene.
 4. Når alle elementene er klare, legger du grønnsakene på et stort fat sammen med vannet fra bok choy. Del opp ribben etter hvordan vi har merket svoret, og del hver bit i to eller mindre biter. Legg de over grønnsakene og hell over ønsket mengde med saus. Du kan også Servere den ved siden av så kan alle forsyne selv. Da er det bare å nyte sammen med syltet rødkål og kokt ris.

TIPS:

 • Ribben kan varmes opp igjen på 200 grader over og under varme i ovnen. Når du ser svoret begynner å få farge, kan du dekke med folie, slik at kjøttet blir varm uten at svoret brenner seg.
 • Shitake sopp kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, og kan fint erstattes med andre aromatiske sopper.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Denne skal jeg ha til helgen. Takk for alle flotte oppskriftene du deler. Ikke bare er de flotte uten veldig stor del av de er veldig sunne.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*