En av de aller første oppskriftene som ble postet på denne bloggen, og en av våre favoritt japanske retter her hjemme 🙂 Denne kan fint også ovnstekes for en sprø og god resultat om du foretrekker det. Det ytterste laget bestående av mel, egg og panko skaper en helt magisk crunch når man biter i kjøttet, og jeg elsker virkelig kombinasjonen sammen med kål og nydelig tonkatsu saus 🙂
Ingredienser
2 nakkekoteletter av svin
200-300 g hodekål i strimler
Kokt ris
- PANERING
75 g panko
4-5 ss mel
1 sammenvispet egg
1 ts salt
1/2 ts pepper
- TONKATSU SAUS
2 ss ketchup
1 ss østerssaus
1/2 ss worcestershire saus
1 ts soyasaus
1 – 2 ts sukker
FREMGANGSMÅTE:
- Kutt hodekål i tynne strimler og legg den i iskaldt vann i ca. 10 minutter. La kålen renne av seg i en sil mens du blander sammen tonkatsu-sausen til kjøttet.
- Fjern beina fra kotelettene og bank dem jevnt på begge sider med en kjøkkenhammer til kjøttet er ca. 1 cm tykt. Varm opp olje til frityrsteking på medium høy varme. Oljen skal dekke kjøttet.
- Sett frem tre fat: I det første blander du sammen mel, salt og pepper. Pisk et egg i det andre fatet, og ha panko i den tredje. Da kan du arbeide effektivt mens oljen er varm.
- Vend kjøttet godt i melblandingen, deretter i egget, og dekk til slutt kjøttet med panko. Pass på at alt kjøttet dekkes.
- Friter kjøttet i ca. 3–4 min på hver side. Del opp koteletten i store biter og server sammen med kokt ris, kål og tonkatsu-saus.



Ta gjerne også en titt på flere japanske retter her 🙂
TIPS:
- Størrelsen på kotelettene kan varierer, derfor er mel og panko mengde på ca. mål.
- Du kan også kjøpe ferdiglaget tonkatsusaus fra asiatiske matbutikker.
- Dersom du foretrekker magert kjøtt, kan du også bruke svinekoteletter.
Ha en fin mandag,
Klem TuTu