Teriyaki Kjøttboller

Annonse – Saitaku

Hva slår enkle, raske og smakfulle middager i en travel hverdag? 🙂 Denne nydelig retten som består av saftige kjøttboller med en nydelig teriyaki saus, er sikker vinner hos både store og små. I denne oppskriften bruker jeg Saitaku sine produkter, der ordet betyr “godt utvalg” på japansk. Denne autentiske serien skal inspirere oss til å lage mer japansk mat hjemme. Du finner Saitaku i de fleste dagligvareforretninger og kan også bestille via Oluf Lorentzens nettbutikk.

Ingredienser for 4 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Forvarm ovnen på 200 grader, over og undervarme. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle. Fordel blandingen i ca. 28 like store boller. Her kan du bruke en måle-spiseskje for å få like store boller.
  2. Kle et stekebrett med folie og pensle med litt olje over. Legg kjøttbollene på og stek midt i ovnen i ca. 12-14 minutter.
  3. Når kjøttbollene er ferdig stekte, varmer du en panne på medium høy varme. Legg kjøttbollene oppi og tilsett 1 dl Saitaku teriyaki saus. Bland godt og la sausen trekke seg i ca. 2-3 minutter til. Strø litt hakket gressløk over kjøttbollene og dryss på med ristede sesamfrø.
  4. Da er disse smakfulle og enkle kjøttbolle klare til å serveres med ris og brokkoli, eller andre grønnsaker.

TIPS:

  • Alternativ for pannestekte kjøttboller: Varm olje i en panne, og legg et lag med kjøttboller på pannen og stek til de er gjennomstekte på medium varme. Bland inn sausen etter det, og rør i ca. 2-3 minutter før servering.
  • Saitaku sin panko kan også brukes til paneringsmel, som f.eks. til tempura i sushi.
  • Teriyaki sausen egner seg også godt til marinering av kjøtt og fisk.  

Ønsker dere en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*