Annonse – Saitaku
Hva slår enkle, raske og smakfulle middager i en travel hverdag? 🙂 Denne nydelig retten som består av saftige kjøttboller med en nydelig teriyaki saus, er sikker vinner hos både store og små. I denne oppskriften bruker jeg Saitaku sine produkter, der ordet betyr “godt utvalg” på japansk. Denne autentiske serien skal inspirere oss til å lage mer japansk mat hjemme. Du finner Saitaku i de fleste dagligvareforretninger og kan også bestille via Oluf Lorentzens nettbutikk.
Ingredienser for 4 porsjoner
- KJØTTBOLLER
400 g kjøttdeig
1 egg
1 fed hakket hvitløk
1/2 hakket løk
1/2 ts revede ingefær
1 ts olje
1 ts sukker
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
- TILLEGG
Hakket vårløk/gressløk
Kokt ris
Dampet brokkoli / andre grønnsaker
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!



- Forvarm ovnen på 200 grader, over og undervarme. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle. Fordel blandingen i ca. 28 like store boller. Her kan du bruke en måle-spiseskje for å få like store boller.
- Kle et stekebrett med folie og pensle med litt olje over. Legg kjøttbollene på og stek midt i ovnen i ca. 12-14 minutter.
- Når kjøttbollene er ferdig stekte, varmer du en panne på medium høy varme. Legg kjøttbollene oppi og tilsett 1 dl Saitaku teriyaki saus. Bland godt og la sausen trekke seg i ca. 2-3 minutter til. Strø litt hakket gressløk over kjøttbollene og dryss på med ristede sesamfrø.
- Da er disse smakfulle og enkle kjøttbolle klare til å serveres med ris og brokkoli, eller andre grønnsaker.



TIPS:
- Alternativ for pannestekte kjøttboller: Varm olje i en panne, og legg et lag med kjøttboller på pannen og stek til de er gjennomstekte på medium varme. Bland inn sausen etter det, og rør i ca. 2-3 minutter før servering.
- Saitaku sin panko kan også brukes til paneringsmel, som f.eks. til tempura i sushi.
- Teriyaki sausen egner seg også godt til marinering av kjøtt og fisk.
Ønsker dere en riktig fin dag,
Klem TuTu