Mango Med Vårrull Sticky Rice

En ny og spennende favoritt av thai klassikeren 🙂 Jeg hadde lyst på et crispy element til, og prøve meg derfor på å rulle sticky rice´n i vårruller papir. Resultatet ble helt nydelig, og kombinasjonen av søt mango, sprø vårruller og kokossaus må bare testes.

Ingredienser for 5-6 porsjoner

  • STICKY RICE
  • 200 g glutinous rice

  • Vann

  • KOKOSSAUS
  • 200 ml kokosmelk

  • 2 ss sukker

  • 1 ts maisenna/potetmel

  • 1/4 ts salt

  • KOKOSMELK BLANDING TIL RISEN
  • 200 ml kokosmelk

  • 2 ss sukker

  • 1/4 ts salt

  • MANGO OG TILBEHØR
  • 3 thai, pakistanske eller meksikanske mango (les tips)

  • Olje til steking

  • Vårruller ark

  • Sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å rense risen og la den bløtes i vann (vannet skal dekke minst 1 cm over risen) i ca. 30 min. Sil ut alt vannet, tilsett deretter 2 dl vann slik at vannet akkurat dekker overflaten til risen. Kok risen i riskokeren.
  2. Deretter kan du lage kokosmelken som skal vendes sammen med den klebrige risen. Bland alt i en kjele og la den koke i ca. 1 minutter på medium varme etter den har nådd kokepunktet. 
  3. Vend den siste kokosmelken vi nettopp kokte sammen med den klebrige risen når den er ferdig kokt. La den trekke i minst 10 minutter.
  4. I mellomtiden lager du kokossausen som vi skal ha som «topping», ved å blande sammen alle ingrediensene i en kjele til maisenna er løst opp. Skru den opp på medium høy varme til den begynner å koke, og kokes i ca. 1 min. Slå av varmen og la sausen avkjøles.
  5. Videre kan du legge ca. 3 ss med klebrige ris langs på et vårruller ark. Og rull den sammen slik som du lager vårruller. Det skal bli ca. 9 ruller.
  6. Frityrstekes i ca. 6-7 minutter, slik at de blir gyllenbrune og sprø.
  7. Serveres med mango, kokossausen og gjerne litt ristede sesamfrø.

TIPS:

  • Er det ikke sesong for de søte mangoene som er nevnt over, kan du fint bruke myke og spisemodne mangoer fra vanlig dagligvare.

Ha en riktig fin helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*