En ny og spennende favoritt av thai klassikeren 🙂 Jeg hadde lyst på et crispy element til, og prøve meg derfor på å rulle sticky rice´n i vårruller papir. Resultatet ble helt nydelig, og kombinasjonen av søt mango, sprø vårruller og kokossaus må bare testes.
Ingredienser for 5-6 porsjoner
- STICKY RICE
200 g glutinous rice
Vann
- KOKOSSAUS
200 ml kokosmelk
2 ss sukker
1 ts maisenna/potetmel
1/4 ts salt
- KOKOSMELK BLANDING TIL RISEN
200 ml kokosmelk
2 ss sukker
1/4 ts salt
- MANGO OG TILBEHØR
3 thai, pakistanske eller meksikanske mango (les tips)
Olje til steking
Vårruller ark
Sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å rense risen og la den bløtes i vann (vannet skal dekke minst 1 cm over risen) i ca. 30 min. Sil ut alt vannet, tilsett deretter 2 dl vann slik at vannet akkurat dekker overflaten til risen. Kok risen i riskokeren.
- Deretter kan du lage kokosmelken som skal vendes sammen med den klebrige risen. Bland alt i en kjele og la den koke i ca. 1 minutter på medium varme etter den har nådd kokepunktet.
- Vend den siste kokosmelken vi nettopp kokte sammen med den klebrige risen når den er ferdig kokt. La den trekke i minst 10 minutter.
- I mellomtiden lager du kokossausen som vi skal ha som «topping», ved å blande sammen alle ingrediensene i en kjele til maisenna er løst opp. Skru den opp på medium høy varme til den begynner å koke, og kokes i ca. 1 min. Slå av varmen og la sausen avkjøles.
- Videre kan du legge ca. 3 ss med klebrige ris langs på et vårruller ark. Og rull den sammen slik som du lager vårruller. Det skal bli ca. 9 ruller.
- Frityrstekes i ca. 6-7 minutter, slik at de blir gyllenbrune og sprø.
- Serveres med mango, kokossausen og gjerne litt ristede sesamfrø.



TIPS:
- Er det ikke sesong for de søte mangoene som er nevnt over, kan du fint bruke myke og spisemodne mangoer fra vanlig dagligvare.
Ha en riktig fin helg,
Klem TuTu