Mango Med Vårrull Sticky Rice

En ny og spennende favoritt av thai klassikeren 🙂 Jeg hadde lyst på et crispy element til, og prøve meg derfor på å rulle sticky rice´n i vårruller papir. Resultatet ble helt nydelig, og kombinasjonen av søt mango, sprø vårruller og kokossaus må bare testes.

Ingredienser for 5-6 porsjoner

  • STICKY RICE
  • 200 g glutinous rice

  • Vann

  • KOKOSSAUS
  • 200 ml kokosmelk

  • 2 ss sukker

  • 1 ts maisenna/potetmel

  • 1/4 ts salt

  • KOKOSMELK BLANDING TIL RISEN
  • 200 ml kokosmelk

  • 2 ss sukker

  • 1/4 ts salt

  • MANGO OG TILBEHØR
  • 3 thai, pakistanske eller meksikanske mango (les tips)

  • Olje til steking

  • Vårruller ark

  • Sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å rense risen og la den bløtes i vann (vannet skal dekke minst 1 cm over risen) i ca. 30 min. Sil ut alt vannet, tilsett deretter 2 dl vann slik at vannet akkurat dekker overflaten til risen. Kok risen i riskokeren.
  2. Deretter kan du lage kokosmelken som skal vendes sammen med den klebrige risen. Bland alt i en kjele og la den koke i ca. 1 minutter på medium varme etter den har nådd kokepunktet. 
  3. Vend den siste kokosmelken vi nettopp kokte sammen med den klebrige risen når den er ferdig kokt. La den trekke i minst 10 minutter.
  4. I mellomtiden lager du kokossausen som vi skal ha som «topping», ved å blande sammen alle ingrediensene i en kjele til maisenna er løst opp. Skru den opp på medium høy varme til den begynner å koke, og kokes i ca. 1 min. Slå av varmen og la sausen avkjøles.
  5. Videre kan du legge ca. 3 ss med klebrige ris langs på et vårruller ark. Og rull den sammen slik som du lager vårruller. Det skal bli ca. 9 ruller.
  6. Frityrstekes i ca. 6-7 minutter, slik at de blir gyllenbrune og sprø.
  7. Serveres med mango, kokossausen og gjerne litt ristede sesamfrø.

TIPS:

  • Er det ikke sesong for de søte mangoene som er nevnt over, kan du fint bruke myke og spisemodne mangoer fra vanlig dagligvare.

Ha en riktig fin helg,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*