Innbakt Svinekjøtt I Spicy Sursøt Saus

Min absolutt favoritt take-away rett! Hver gang jeg får gode tilbakemeldinger eller bilder fra dere av denne retten, tar det meg rett tilbake til barndommen, der pappa alltid bestilte denne fra den lokale kinesiske restauranten 🙂 I dag har jeg laget en ny versjon av originalen her, med en nydelig spicy saus, der du kan smake til styrken selv! Håper denne også faller like godt i smak hos dere.

Ingredienser for 3-4 porsjoner

  • 2 nakkekoteletter på ca. 500 g

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/4 ts pepper

  • PANERING
  • 75 g maisenna

  • 75 g potetmel

  • 1/2 ts salt

  • 2 sammenvispet egg

  • Raps eller frityrolje til steking

  • GRØNNSAKER
  • 1 ½ paprika, gjerne i ulike farger

  • 1/2 rødløk

  • 1 boks ananas i ringer

  • SPICY SURSØT SAUS
  • 4 ss ananasjuice (fra boksen med ananasringer)

  • 3 ss ketchup

  • 3 ss riseddik 5%

  • 3 ss vann

  • 2 ss sukker

  • 1-2 ss chiliolje

  • 1 ss soyasaus

  • 1/4 ts salt

  • 1 ts maisenna

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Kutt nakkekotelettene i terninger på ca. 2×4 cm. Mariner deretter kjøttet i soyasaus, sesamolje og pepper. La kjøttet marineres i minst 10 minutter mens du forbereder resten av ingrediensene. Del grønnsakene i ca. 3×3 cm store biter, og bland sammen alle ingrediensene til sausen i en bolle. Smak til med sukker, eddik og chiliolje før du tilsetter maisenna.
  2. Varm deretter olje til frityrsteking i en stekepanne på medium høy varme . I mellomtiden blander du maisenna, potetmel og salt i en bolle. Knekk egget i en annen bolle og visp det godt opp. Når oljen er varm, vender du først kjøttet i melblandingen, deretter i egget og tilbake i melblandingen, før du legger det forsiktig i oljen. Kjøttet snus jevnlig og stekes i ca. 7–8 min. Ta ut kjøttet g la det renne av seg. Juster varmen underveis hvis oljen blir for varm.
    PS! Hemmeligheten bak det supersprø kjøttet er å fritere det i to omganger. La kjøttet hvile i minst 5 minutter mens du steker ferdig første runde, og gjenta prosessen. Den andre gangen skal kjøttet kun stekes i 4-5 minutter.
  3. Varm opp en stekepanne til medium høy varme, og tilsett sausen når pannen er varm. La den putre i kun 30 sekunder. Senk varmen til lav, tilsett paprikaen og svinekjøttet. Bland godt slik at sausen klistrer seg fast i kjøttet i ca. 1 minutt.
  4. Ha til slutt oppi ananas og løk. Bland godt i 2-3 min til, og du kan også ha oppi alle grønnsakene samtidig om du foretrekker mykere løk. Serveres med kokt ris.

Ta gjerne en titt på flere kinesiske retter her!

TIPS:

  • Du kan gjerne frityrsteke alt kjøttet noen timer i forveien, og steke en siste gang rett før servering.
  • Chili olje kan kjøpes fra asiatiske matbutikker fra f.eks. merket Lee Kum Kee. Andre chili oljer kan også smakes til med.
  • Jeg bruker 1/2 paprika i rød, gul og grønn, men du kan fin bruke samme farge.
  • Vi foretrekker en sticky saus slik vi spiste denne i Hong Kong. Ønsker du mer saus kan du gjerne doble mengden.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

10 Comments

  1. Tommy Lind

    Takk for super oppskrift. Hvilken type ketchup bruker du?

  2. Veldig godt! Bør man bytte olje til runde 2 med frityrsteking? Opplevde at olja ble veldig tykk.

  3. Dette ble utrolig godt! Skikkelig sticky.
    Hadde litt sirup i sausen også.
    God Påske!

  4. Ser så godt ut? tips til hva jeg kan bytte egg med (eggallergi i heimen)

    • Heisann, da kan du evt. prøve min tempura røre fra tempura scampi. Det vil ikke være den helt samme konsistensen, men et godt alternativ 🙂

  5. Hilde Woldstad

    Veldig god❤️ Neste gang tredobler jeg sausen?

    • Hihi tusen takk <3 Vi foretrekker sticky saus slik som vi spiste den i Hong Kong, men har skrevet i tips at de som foretrekker mye saus må gjerne doble den 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*