Crispy Money Bag

Ønsk helgen velkommen med disse nydelige thai dumplingsene – med saftig fyll på innsiden og super sprø fritert lag på utsiden. Dette er en ny versjon av min forrige money bag; denne gangen med kjøttdeig av svin og andre grønnsaker. Super artige å lage, og perfekt som helge aktivitet med familien.

Ingredienser til ca. 30-32 stk

 • 400 g kjøttdeig av svin

 • 1 gulrot i små terninger

 • 1/ hakket løk

 • 1 fed hakket hvitløk

 • 2 ss soyasaus

 • 1 ss østerssaus

 • 1 ss sukker

 • 1 ts sesamolje

 • 1/2 ts pepper

 • TILBEHØR
 • 8 store vårruller ark

 • Gressløk til å knyte

 • Rapsolje eller frityrolje til frityrsteking

 • Sweet chilisaus eller annen dipp

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å blande sammen alle ingrediensene til fyllet i en bolle. La det marineres i minst 30 min, eller lag denne noen timer eller kvelden før.
 2. I mellomtiden kan du dele opp 8 vårruller ark i 4 like store firkanter, slik at du får 32 firkanter til sammen. Oppbevar de i en pose eller boks slik at de ikke tørker ut.
 3. Legg ca. 1 ss av fyllet midt på arket. Ta og samle kantene oppover og inn mot midten slik at du får en «bag».
 4. Tvinn en gressløk stramt (pass på at den ikke ryker) en eller to runder rundt for å sikre den. Lag deretter en stram enkel knute eller dobbel knute om du får til, slik at den ikke slipper opp mens du steker.
 5. Varm en del olje til frityrsteking på medium varme. Oljen bør være s høy at den dekker disse. La oljen bli ordentlig varm før du legger oppi og steker i ca. 6-7 min eller til du får en fin og jevn gyllenbrun farge. Merk at alle komfyrer er forskjellige, så steketiden kan variere. Løft de over på en rist eller tallerken med papir under.

Serveres gjerne med sweet chili saus eller annen dipp 🙂

Ta gjerne en titt på flere thai oppskrifter her!

TIPS:

 • Vårruller ark kan kjøpes i frysedisken både hos vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker. Du kan også kjøpe i den minste størrelsen, som skal være tilsvarende lik den størrelsen du får når du klipper opp de i fire.
 • Dette fyllet kan fint brukes til vårruller, lumpia eller dumplings.
 • Det er viktig å la oljen renne gjennom en rist eller tørke på papir når du tar de ut fra oljen, slik at de ikke blir myke i bunnen.

Ha en fin helg,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Hilde Woldstad

  Prøvde denne i kveld. Kjempegodt, så tusen takk ? Men gav opp å få de så tynne øverst og knyte med gressløk. Gressløken slet seg annenhver gang. Triks for å få det til? Smakte heldigvis godt, lell,?

  • Ååå så hyggelig å høre at de ble gode 😀 Skjønner godt og sleit veldig de første gangene da de røyk rask jeg også. Men øvelse gjør mester, ogs det blir enklere etterhvert – og bruk gjerne lange gressløk slik at man har litt marginer 🙂 Evt. kan du også bruke egg til å lime arkene sammen, i stedet for å knyte.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*