Onigiri Med Laks

Å vokse opp i Pokemon generasjonen der Ash og vennene spiste disse unike trekant-formet-risbollene, som ofte ble oversatt til wienerbrød, visste jeg at det måtte være noe mer spennende bak disse. Første gangen jeg lagde disse, fylte jeg de med kremet tunfisk-fyll, og denne gangen får du en herlig og smakfull versjon med stekt laks, som både er enkelt og artige å lage 🙂

Ingredienser til 5 onigiri

 • KOKT RIS
 • 300 ukokt sushi ris

 • 3 dl vann

 • 1/4 ts salt etter koking

 • CREAMY SALMON
 • 300 g laks

 • 1 ss majones

 • 2 ss soyasaus

 • 1 ss brunt sukker

 • 1 ts sesamolje

 • 1 hakket vårløk

 • TILBEHØR
 • Nori

 • Ristede sesamfrø

FREMGANGSMÅTE: Ønsker du å se step-by-step bilder, sjekk min forrige oppskrift her.

 1. Rens og kok risen med 350 ml vann. Merk at mengden kan variere etter riskornet du bruker. Les tips nederst om du skal bruke kjele.
 2. I mellomtiden kan du blande soyasaus, brunt sukker og sesamolje i en skål. Resten skal være til etter steking. Dersom du bruker en stor filet, anbefales det å dele på i mindre biter på ca. 3-4 cm tykkelse. Marineres i minst 20 min. 
 3. Gjør klart norien ved å klippe den opp i fem like lange biter, og klipp deretter ca. av 7 cm av hver bite. 
 4. Stek laksen med litt olje på begge sider til gjennomstekt, eller fortsatt litt rosa i midten om du ønsker det. Løft laksen over på et fat og tilsett hakket vårløk. Bruk to gafler og riv laksen fra hverandre og bland inn majonesen. Du skal få små biter som trekker godt i seg sausen. 
 5. Når risen er ferdig kokt, vender du inn salt og deler risen i 5 like store boller på ca. 100 g hver. Dekk gjerne over risen mens du former en og en av gangen slik at den ikke tørker. 
 6. Ha gjerne litt vann å håndflaten slik at risen ikke kleber seg fast. Del hver bolle i to og klem de flate. Legg ca. 2 ss med fyll på den ene delen og legg den andre delen over fyllet. Klem og press kantene forsiktige sammen. 
 7. Videre kan du forme en trekant med risen. Du skal få en fast og fin form, men ikke klem så hardt at fyllet flyter ut.
 8. Helt til slutt kan du pakke inn risen med norien. Plasser norien på den ene siden og klem den stram rundt over på den andre siden. Dypp gjerne toppen av onirigiene med litt sesamfrø for ekstra god smak og fin utseende.

Da er det bare å nyte disse 🙂

Ta en titt på flere japanske retter her!

TIPS:

 • Du kan fint også bruke jasmine ris til denne oppskriften.
 • Dersom du bruker kjele, tilpasses vannmengden etter anvisning på pakken.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*