Hong Kong Pølsebrød

Jeg har tidligere delt flere av våre reise-favoritter, enkle brødvarianter vi alltid spiser on-the-go, trenger ønsker en snacks midt på dagen 🙂 Denne er blant store favoritter med luftig brød og smakfull fyll. Perfekt til helgene med barna, eller som turmat og i matpakken.

Ingredienser for 8 stk

  • DEIG
  • 350 g hvetemel

  • 150 g lunkent melk

  • 50 g sukker

  • 50 g mykt romtemperert smør

  • 2 ts tørrgjær for søtbakst

  • 1 ts salt

  • 1 sammenvispet egg str L

  • FYLL
  • 8 pølser

  • 1 egg til pensling

  • Revet ost

  • Hakket vårløk (valgfritt)

  • Majones

  • Ketchup

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Varm deretter opp melk til lunkent, tilsett tørrgjær og bland godt. Visp inn egget i melken til godt kombinert. Tilsett blandingen sammen med det tørre, og la maskinen gå på lav hastighet (jeg har 10 nivåer og setter på 2) i ca. 5 min.
    – Tilsett mykt smør, og kjør deigen på medium (4) i ca. 17-18 minutter til. Dette vil gi deg et godt resultatet med luftig brød. Ta gjerne en gluten test for å sjekke om den er klar. Dette gjør du ved å ta en liten håndfull av deigen, og strekk den forsiktig ut til en tynn hinne som lyset sees igjennom. Dersom den ryker eller føles for stram, skal deigen eltes litt til.
    – Kna deigen lett på kjøkkenbenken og form en fin og rund deig. Legg den tilbake i bollen, dekk over med kjøkkenhåndkle og heves i ovnen på 25 grader over og under varme i ca. 1 time, til doblet størrelse. Du vet at deigen er god når du trykker fingeren oppi og deigen ikke springer tilbake, men lager kun et dypt hull.
  2. Velt ut deigen på benken, kna lett og del den opp i 8 like store deler på ca. 80 g hver. Videre kan du kjevle hver bit ut som en lang oval på 30 cm lang.
  3. Rull sammen til en lang pølse, og trill den ca. til 35 cm lang.
  4. Åpne opp den ene enden av deigen og legg den andre enden inn. Klyp godt sammen slik at de ikke slipper opp. Form slik at du får en oval der mellomrommet i bredden har ca. 3 cm avstand fra hverandre.
  1. Legg alle på et stekebrett med bakepapir, dekk formen og heves i ca. 30 minutter til inni ovnen på 25 grader.
  2. Ta ut brettet og forvarm ovnen på 175 grader, over og under varme. Pensle alle deigene med et sammenvispet egg, og plasser en pølse i gropen av deigen. Ha på ketchup og majones (bruk gjerne en sprøytepose til sistnevnte).
  3. Ha ønsket mengde ost over og topp med litt hakket vårløk. Tørket oregano kan også brukes.
  4. Stekes midt i ovnen i ca. 22-25 minutter. La de avkjøles litt før du nyter de varme, lune eller kalde. Like gode samme dag, og les tips nederst for oppbevaring.

TIPS:

  • Disse smaker aller best samme dag, men du kan gjerne varme i mikro i ca. 1 minutt, eller i ovnen i noen minutter, så smaker de som nystekte.
  • Pga. sukkermengden, virker tørrgjær for søtbakst best til denne oppskriften.
  • Disse kan fint fryses, tines og varmes igjen i ovnen på 175 grader i 5-6 minutter. Eller inni mikroen.

Ha en super fin dag,
Klem TuTu

4 Comments

  1. Hei kan man dobble oppskriften?

  2. Lurte på om de smaker søtt pga sukkermengden?

    • Heisann! Deigen alene er småsøt, så her får du balanse mellom det søte og salte mtp pølsen og alt saus som topping. Du kan også justere sukkermengden om ønskelig 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*