Har Gow

Har gow er blang mine favoritt dim sum retter. Jeg elsker det klebrige arket og det saftige fyllet. I dag deler jeg den enklere variant av min første oppskrift med en enklere brette-teknikk 🙂

ingredienser til ca. 22-24 dumplings

  • 300 g scampi

  • 50 g vannkastanje i små terninger

  • 1 hakket vårløk

  • 2 ts sesamolje

  • 1 ts potetmel

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Har gow ark (les tips)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å rense og skrelle av skallet til scampiene. Jeg bruker en stor kjøkkenkniv og finhakker halvparten av scampiene til bittesmå terninger. Resten av scampiene deler jeg på langs i halv, og deretter i halv igjen. Slik at du får fire avlange biter fra hver scampi. Bland deretter inn resten av ingrediensene og marineres i ca. 30 min.
  2. Legg en full ts midt på arket. Pensle med vann langs kanten. Merk at arkene blir fort tørre, så la arkene ligge under et håndkle eller i pakken mens du tar ut et og et.
  3. Klyp kun den midterste delen av arket sammen, slik at sidene er åpne.
  4. Lag tre til fire brett innover mot midten på hver side.

Dampes i ca. 10-12 minutter med bambus damper, eller andre dampkokere. Nytes med soyasaus og gjerne litt chiliolje.

Ta gjerne en titt på flere dumplings her.

TIPS:

  • Jeg bruker arkene fra merket Hapy Belly, som står merket med Har Gow. Finner du ikke disse, kan også dumplings ark fra samme merket brukes, men merk at konsistensen er annerledes.

Ha en fin helg videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*