Chow Mein Med Scampi Og Grønnsaker

Har du lyst på en ordentlig smakfull og enkelt kinesisk stekt nudler? Da anbefales denne på det varmeste 🙂 Du finner også mange andre varianter med kjøtt her, men når vi denne er virkelig vår go-to, når vi ønsker en rask variant som smaker like godt 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • 400 g ukokte eggnudler/chow mein nudler (les tips)

  • 16 scampi

  • 1/4 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • 2 ss olje

  • GRØNNSAKER
  • 250 g bok choy deles i fire

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 bokser bambus (227 g per boks)

  • 1 gulrot i skiver

  • SAUS
  • 1 dl vann

  • 1 ss asiatisk buljong (les tips)

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ss honning

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ss mørk soyasaus

  • 1/4 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å koke nudler til den akkurat slipper formen, og fortsatt hardere enn al dente. Skyll godt over en sil i kaldt vann. Bland også sammen sausen og forbered alle ingrediensene.

  1. Varm olje i en kasserolle eller stekepanne på medium høy varme. Deretter freser du hvitløk til den blir gyllenbrun, og tilsett scampiene, salt og pepper. Stekes i noen minutter til de blir gjennomstekte.
  2. Ta scampiene ut og ha oppi bok choy i ca. 1 min. Tilsett bambus og gulrøtter. Stekes i ca. 1-2 minutter, eller lengre dersom du foretrekker litt mykere grønnsaker.
  3. Tilsett nudler og bland alt godt sammen i ca. 2 minutter slik at nudelen blir varm.
  4. Ha helt til slutt oppi sausen sammen med scampi. Skru varmen opp på høy og bland til du ser all sausen har trukket seg inn i nudelen. Det tar ca. 3-4 min.

Da er det bare å nyte denne enkle og smakfulle stekte nudelen 🙂 Vi liker å ha oppi litt Sriracha chili saus i tillegg for ekstra kick.

TIPS:

  • Jeg bruker 1 pk på 400 g med longevity noodles/life long noodles fra merket Double Swallow. Dette får du kjøpt fra asiatiske matbutikker. Det finnes mange lignende merker med like nudler, som har tynne nudel strenger, så er bare å bruke det du ønsker. Denne er ekstra chewy og har en god og saltet smak. Fra vanlig dagligvare har jeg tidligere brukt Santa Maria. Den er ikke like chewy i konsistensen, men passer fint til stekte nudler.
  • Bok choy kan kjøpes både fra vanlig daglivare, som f.eks. Meny og asiatiske matbutikker.
  • Alle sauser jeg bruker er fra det kinesiske merket Lee Kum Kee som også kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Dette merket gir en autentisk smak til retten. Anbefales å bruke både dark og lys soysaus, ettersom de virker forskjellig og tilsetter forskjellige smaker i retten. Dark er mørkere, tykkere og har en rik smak som i tillegg gir fin farge til nudelen, mens lys er tilnærmet lik vanlig soyasaus.
  • Kjøttbuljong er også kjøpt fra asiatisk matbutikk. Du finner i kylling, biff, grønnsak eller svinesmak. Jeg brukte kylling i min fra merket Ajinomoto eller Knorr.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Hei!
    Jeg ELSKER Chow Mein og har lenge lett etter en oppskrift der jeg liker sausen, har prøvd å feilet så mange ganger, har ikke fått den smaken jeg vil ha.. Denne oppskriften var helt fantastisk, sausen ble perfekt, og det var så enkelt å få det til! Tusen takk for en nydelig oppskrift ?? denne skal lages flere ganger!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*