Har du lyst på en ordentlig smakfull og enkelt kinesisk stekt nudler? Da anbefales denne på det varmeste 🙂 Du finner også mange andre varianter med kjøtt her, men når vi denne er virkelig vår go-to, når vi ønsker en rask variant som smaker like godt 🙂
Ingredienser for 4-5 porsjoner
400 g ukokte eggnudler/chow mein nudler (les tips)
16 scampi
1/4 ts pepper
1/4 ts salt
2 ss olje
- GRØNNSAKER
250 g bok choy deles i fire
2 fed hakket hvitløk
2 bokser bambus (227 g per boks)
1 gulrot i skiver
- SAUS
1 dl vann
1 ss asiatisk buljong (les tips)
1 ss soyasaus
1 ss oystersaus
1 ss honning
1 ss sesamolje
1/2 ss mørk soyasaus
1/4 ts pepper
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
Start med å koke nudler til den akkurat slipper formen, og fortsatt hardere enn al dente. Skyll godt over en sil i kaldt vann. Bland også sammen sausen og forbered alle ingrediensene.
- Varm olje i en kasserolle eller stekepanne på medium høy varme. Deretter freser du hvitløk til den blir gyllenbrun, og tilsett scampiene, salt og pepper. Stekes i noen minutter til de blir gjennomstekte.
- Ta scampiene ut og ha oppi bok choy i ca. 1 min. Tilsett bambus og gulrøtter. Stekes i ca. 1-2 minutter, eller lengre dersom du foretrekker litt mykere grønnsaker.
- Tilsett nudler og bland alt godt sammen i ca. 2 minutter slik at nudelen blir varm.
- Ha helt til slutt oppi sausen sammen med scampi. Skru varmen opp på høy og bland til du ser all sausen har trukket seg inn i nudelen. Det tar ca. 3-4 min.
Da er det bare å nyte denne enkle og smakfulle stekte nudelen 🙂 Vi liker å ha oppi litt Sriracha chili saus i tillegg for ekstra kick.
TIPS:
- Jeg bruker 1 pk på 400 g med longevity noodles/life long noodles fra merket Double Swallow. Dette får du kjøpt fra asiatiske matbutikker. Det finnes mange lignende merker med like nudler, som har tynne nudel strenger, så er bare å bruke det du ønsker. Denne er ekstra chewy og har en god og saltet smak. Fra vanlig dagligvare har jeg tidligere brukt Santa Maria. Den er ikke like chewy i konsistensen, men passer fint til stekte nudler.
- Bok choy kan kjøpes både fra vanlig daglivare, som f.eks. Meny og asiatiske matbutikker.
- Alle sauser jeg bruker er fra det kinesiske merket Lee Kum Kee som også kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Dette merket gir en autentisk smak til retten. Anbefales å bruke både dark og lys soysaus, ettersom de virker forskjellig og tilsetter forskjellige smaker i retten. Dark er mørkere, tykkere og har en rik smak som i tillegg gir fin farge til nudelen, mens lys er tilnærmet lik vanlig soyasaus.
- Kjøttbuljong er også kjøpt fra asiatisk matbutikk. Du finner i kylling, biff, grønnsak eller svinesmak. Jeg brukte kylling i min fra merket Ajinomoto eller Knorr.
Ha en fin dag,
Klem TuTu
Hei!
Jeg ELSKER Chow Mein og har lenge lett etter en oppskrift der jeg liker sausen, har prøvd å feilet så mange ganger, har ikke fått den smaken jeg vil ha.. Denne oppskriften var helt fantastisk, sausen ble perfekt, og det var så enkelt å få det til! Tusen takk for en nydelig oppskrift ?? denne skal lages flere ganger!
Ååå blir så utrolig glad, tusen takk for så koselig tilbakemelding snille deg ? Håper du finner flere fristende oppskrifter hos oss 🙂