Dersom du følger oss på Instagram, har du sikkert fått med deg en av mange soppturer vi har vært på den siste tiden 🙂 Vi elsker kantareller her hjemme, og min andre halvdel er en stor sopp entusiast. I dag har har jeg derfor laget en av mine favoritt supper sammen med skogens gull. Resultatet etter 20 minutter ble en varm og deilig bolle som passer perfekt til høstværet foran oss.
Ingredienser for 3-4 porsjoner
1 kyllingbryst på ca. 275 g
400 ml kokosmelk
150 g kantareller
300 ml vann
6 cherry tomater deles i halv
6 sitronblader/ kaffir lime
2 sitrongress
2 thai chili
1 galanga i skiver
1 sjalottløk
Saften av 1/2 – 1 lime
3 ss fiskesaus
1 ts sukker
1 ts salt
- TILBEHØR
Kokt ris
Koriander
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å kutte opp kyllingen tynne skiver på ca. 1 cm tykkelse. Forbered også alle grønnsakene.
- Ha kokosmelk, vann, galanga, sitrongress og sjalottløk i en kasserolle på medium høy varme.
- I det du ser at suppen begynner å koke, har du oppi kyllingen, sitronblader, chili, fiskesaus, sukker og salt. Rør slik at kyllingen ikke henger seg fast i hverandre. Sett på lokk og la det koke i ca. 2 min.
- Ta av lokket tilsett tomater, sopp og blandes godt sammen før du legger på lokket igjen og la det koke i 2-3 minutter til, slik at kyllingen blir gjennomkokt.
- Smak til helt til slutt med saften fra lime og serveres varm gjerne med litt ris.
Ta en titt på flere supper her 🙂
TIPS:
- Jeg bruker fiskesaus fra merket Cha Trang Brand som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Bruker du andre merker er det viktig å smake til, da merkene kan variere i smak.
- Du kan fint også bruke sjampinjong eller andre type sopp.
Håper du vil teste,
Klem TuTu