Sommerruller Med Hvitløksmarinerte Scampi Og Peanøttsaus

Jeg får aldri nok av sommerruller. Disse friske rullene med creamy peanøttsaus er både forfriskende og enkle å lage. Du kan fylle de med det du måtte ønske, og i dag deler jeg en ny versjon med marinerte scampi og masse herlige grønnsaker 🙂

Ingredienser for 8 ruller

  • MARINADE
  • 12 scampi

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts sukker

  • 1/4 ts pepper

  • PEANØTTSAUS
  • 2 fed hakket hvitløk

  • 4 ss hoisinsaus

  • 2 ss crunchy peanøttsmør

  • 1 ss soyasaus

  • 1 dl vann

  • Matolje til steking

  • TILBEHØR
  • 8 rispapir

  • 150 g tørket risnudler

  • Mango i tykke skiver

  • Agurk i strimler

  • Gulrot i strimler

  • Rødkål i skiver

  • Mynte

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å koke risnudler, skylles i kaldt vann og settes i dørslag til avrenning.
  2. Rens og skrell av skallet til scampi og marineres i minst 30 min.
  3. Forbered alle grønnsaker og lag peanøttsausen; Deretter kan du lage sausen ved å varme en pannen på medium høy varme med litt matolje, og ha oppi hakket hvitløk til den får en gyllenbrun farge. Tilsett hoisinsaus, peanøttsmør og soyasaus og rør godt. Ta varmen ned til lav, og tilsett vann. Merk at sausen vil se veldig rennende ut (den vil bli tykkere etter avkjøling), men bland godt og la sausen putre i noen minutter. Min stod på ca. 2-3 minutter, men dersom du foretrekker mer flytende, kan du løfte kjelen av platen tidligere. Ha helt til slutt i sesamolje før du heller sausen ut i individuelle serveringsboller. Topper gjerne med knust peanøtt over. 
  4. Stek scampiene med litt olje på begge sider til gjennomstekt. Del de på langs i to slik at du får 24 halve scampi.
  5. Dypp rispapir i en bolle med lunkent vann i maks 3 sekunder, og legg det på en tallerken. Rispapiret skal fortsatt være hard, men vil mykne mens du legger på ingrediensene. Legg på tre halve scampi med den fargede siden ned mot rispapiret. Topp deretter med resten av ingrediensene.
  6. Løft opp enden som er nærmest deg over rullen, og rull over en runde. Brett inn kantene og rull hele sommerrullen stram og jevn fremover.

Serveres med den deilige peanøttsausen 🙂

Ta en titt på andre vietnamesiske retter her!

TIPS:

  • Andre proteiner som kylling, tofu eller egg funker også fint oppi disse.
  • Jeg elsker at sausen min har masse deilige chunk med peanøtter, men dersom du foretrekker en glatt saus, kan du fint bruke creamy peanøttsmør.
  • Rispapir kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker. Sistnevnte har rimeligere alternativer.
  • Merk at hoisinsaus kommer i ulike konsistenser og kan variere på smak. Smak derfor til med vann og evt. sukker på din egen saus.

Håper dere vil teste,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*