Ham And Cheese Buns

For en liten stund tilbake delte jeg disse nydelige og luftige Chinese hot dog buns, som var en av våre faste og raske frokost i Hong Kong. Bakeriene hadde et stort utvalg av himmelske bakst og kaker, og denne som er fylt med ost og skinke var en annen nydelig variant vi ofte spiste on-the-go 🙂 Super luftige, myke og jeg har formet de i en enkel bolle-form som barna enkelt kan være med å lage. Perfekt som helge-frokost, men også til turer og matboksen.

INGREDIENSER FOR 8 BOLLER

 • DEIG
 • 350 g hvetemel

 • 50 g sukker

 • 1 ts salt

 • 1 ts tørrgjær

 • 175 ml h-melk

 • 1 egg (str L)

 • 25 g kaldt smør i 8 små terninger

 • ANNET
 • 150 g smårett skinke

 • 100 g revet ost

 • 1 sammenvispet egg til pensling

 • Ristet sesamfrø om ønskelig

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Bland sammen melk og sukker i en kjele og varmes opp til lunkent. Tilsett tørrgjær uten å blande. Sett på lokk over kjelen og la det svelle i ca. 10 min. Deretter kombinerer du resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin sammen med melkeblandingen. Skru maskinen på medium hastighet (jeg har 10 nivåer og har på nr. 4) for å elte i ca. 17-20 minutter. Deigen er først veldig løs og klissete, men kommer til forme seg sammen som en stor bolle og slippe kanten og nesten bunnen. Dekk bollen med et håndkle eller plast folie.
 2. La deigen heve i ca. 1 time (til 1 time og 30 min) ved et varmt sted. Den vil nesten doble seg (les tips nederst).
 3. Velt deigen ut på kjøkkenbenken med litt mel og kna i noen få minutter før du deler den opp i åtte like store boller. Klem hver bolle flat og ha oppi ca. 2 ss (jeg bruker måleskjeer) med fyll i midten av deigen. Klem og pakk sammen deigen, snu slik at den fine siden pekes opp og rull litt på kjøkkenbenken slik at bunnen blir flat og fint. Legg på et stekebrett, dekk med kjøkkenhåndkle og heves i ca. 30 minutter til.
 4. Husk å forvarme ovnen på 175 g over og under varme. Når de er ferdig hevet, kan pensle alle godt med sammenvispet egg og strø et jevnt lag med ristede sesamfrø på. Stekes midt i ovnen i ca. 15-17 minutter.

Da har du dine super luftige ost og skinke boller. Nytes varme, lune, men også gode kalde (les oppbevaringstips nederst). Her hjemme elsker vi å ha litt ketchup som dipp ved siden av 🙂

Ta en titt på flere helgekos her!

TIPS:

 • Oppbevar de du har til overs i en lufttett boks, og varmes opp igjen neste dag på ca. 30 sekunder. Da vil de bli varme og smake nybakte igjen.
 • Ved kaldere årstider vil det ta noe lengre tid å heve deigen, mellom 30-40 minutter lengre. Du kan også forvarme ovnen på 50 grader over og under varme og legge deigen med et håndkle over bollen i ovnen til heving. Når du legger bollen din, skrur du av varmen, slik at deigen holder seg varm og hever seg raskere.
 • Du kan fint fryse disse og varmes i ovnen eller mikroen.
 • Du kan også bruke andre fyll som f.eks. pølser.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*