Crispy Lumpia

Lyst til å lage noe mat i hverdagen eller i helgene som barna kan være med på? Eller invitere noen venner eller familie over til en koselig aktivitet som gir yummy resultater? Da anbefales virkelig disse nydelige og enkle filippinske vårrullene, som er fullpakket med smak! Jeg har tidligere delt mine verdens enkleste vårruller, og i dag er en ny versjon med litt flere ingredienser og større ruller 🙂

Ingredienser til 26 stk

  • FYLL
  • 400 g kjøttdeig av storfe

  • 100 g tørket glassnudler

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 raspet gulrot

  • 1 hakket løk

  • 1 hakket vårløk

  • 1 boks vannkastanje i terninger (227 g)

  • SMAKSTILSETNINGER
  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ss sukker

  • 1/2 ss sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • 1/2 ts salt

  • ANNET
  • Vårrull papir

  • Frityrolje eller rapsolje til steking

  • Sweet chili sauce

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å bløte glassnudler i varmt vann i minst 10-15 min, og sil ut til avrenning før bruk. Kutt deretter de opp i ca. 3 cm lange deler.
  2. Kombiner alle ingrediensene til fyllet sammen i en bolle før du tilsetter alle smakstilsetningene og blander godt sammen. Marineres i minst 30 min eller lages kvelden før.

Her kan du se bilde av hvordan jeg ruller disse.

  1. Klipp lumpia arkene i to slik at du får trekanter. Legg fyllet i en sprøytepose eller frysepose og klipp ca. en 2 cm stort hull i posen. Større eller mindre etter hvor store du ønsker rullene. Denne metoden vil gi deg like store og jevne vårruller.
  2. Brett begge kantene inn slik at de overlapper hverandre. Deretter kan du pensle litt egg på “trekanten” øverst, og rull hele vårrullen stramt fremover til du møter enden. Ha de på et fat med bakepapir under, slik at de ikke blir bløte mens du ruller resten.
  3. Frityrstekes på medium høy varme i ca. 12-15 min, eller til gyllenbrune og sprø. Juster gjerne varmen ned etterhvert om den blir veldig varm.

Serveres med sweet chili saus, eller med soyasaus og litt eddik blandet sammen 🙂

TIPS:

  • Disse kan fint stekes i airfryer.
  • Jeg bruker Tyj spring roll paper – 30 sheets. Disse kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.
  • Lag de gjerne større eller mindre, slik som du foretrekker 🙂

Klem TuTu

2 Comments

  1. Hvilket type papir et det? Hvor kjøper du det? Så kjempegodt ut?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*