Sashimi Salat Med Crispy Rispapir

Har du lyst til å starte uken med noe enkelt, forfriskende og fullstappet av smaker? 🙂 Da er denne maks 20 minutters sashimi salaten helt perfekt for deg! Sammensetningen med sprø rispapir løfter opp den friske salaten enda et nivå, og gjør at man bare kan knaske i en evighet 🙂

Ingredienser for 3-4 porsjoner

  • 400 g Salma laks i terninger

  • 1 avokado i terninger

  • 1 vårløk i ringer

  • 1/2 mango i terninger

  • 2 ss hakket rødløk

  • 1 ss tobiko rogn (om ønskelig)

  • PONZU SAUS
  • 2 ss japansk soyasaus (Kikkoman)

  • 1 1/2 ss kaldt vann

  • 1 ss sukker

  • 1 ss eddik

  • 1 ss lime

  • 1/2 ss sesamolje

  • TILBEHØR
  • 3-4 rispapir

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å dele og hakke opp alle ingrediensene i små terninger. Laksen lar jeg være i ca. 2×2 cm store biter. Ha alt oppi en bolle.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til ponzu sausen til sukkeret er oppløst. Tilsett sausen oppi sashimi bollen og bland alle ingrediensene godt sammen. Legg bollen i kjøleskapet mens du steker rispapir.
  3. Varm opp en liten kjele eller stekepanne på medium høy varme. Tilsett ca. 1-2 cm høy olje opp mot kjele kanten.
  4. Mens du venter på oljen mellomtiden kan du klippe opp hvert rispapir i ca. seks trekanter(pizzastykker).
  5. Med en gang oljen er varm nok (dette sjekker du ved å legge en liten bit av rispapir oppi. Om den flyter rett opp, er oljen klar). Forbered et fat med papir til avrenning av oljen.
  6. Vi skal steke en trekant av gangen. Så legg en bit oppi kjelen og vent til det puffer opp og blir sprø. Dette vil ta kun noen sekunder fra rispapiret treffer oljen. Ta den opp fra oljen og over på fatet med papir til avrenning.
  7. Da er det bare å fordele sashimi salaten over alle de sprø rispapirene. Gjør dette rett før servering slik at de holder seg sprø. Ellers kan du også legge salaten og rispapiret hver for seg og man kan forsyne seg selv for å holde de helt sprøe.

Du kan også servere denne med litt kokt ris om ønskelig 🙂

Ta en titt på flere salater her.

TIPS:

  • Rispapir kan både kjøpes fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker. Merk at det er en del rimeligere fra sistnevnte.
  • Tobiko rogn kan kjøpes fra asiatiske butikker, og gir en god og sprø konsistens til salaten. Om du ikke finner eller ikke ønsker, kan det fint sløyfes.

Ha en riktig fin start på uken,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*