Philadelphia Laksemaki

En av mine favoritter da jeg nettopp lærte å like sushi. Disse er så creamy og gode med mange ulike konsistenser. Absolutt ikke vanskelige å lage, enkle å like og super lekre å se på 🙂

Ingredienser for 3 maki

 • SUSHI RIS
 • 200 g sushi ris

 • 2 dl vann

 • 2 ss sushi eddik

 • 1 ss + 1 ts sukker

 • 1/2 ss sake

 • 3/4 ts salt

 • FYLL
 • 250 g laks til sushi

 • 200 g Philadelphia kremost delt på langs i 6 skiver

 • 1/2 agurk i strimler

 • ANNET
 • 3 halve nori ark

 • Ristet sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

SUSHI RIS:

Start med å rense risen og kok den sammen med ca. 2 dl vann og ½ ss sake. Jeg bruker riskoker. I mellomtiden koker du eddik, sukker og salt sammen. Når sukkeret er ordentlig oppløst, setter du blandingen til side for avkjøling.

Når risen er ferdigkokt, bruker du en risskje eller eller slikkepott for å vende eddik blandingen inn. Risen skal trekke i seg alt væsken uten at du brekker riskornet. Sett til side mens du forbereder røren til tempura.

HVORDAN RULLER VI?

Sørg for at alle ingrediensene er klare. Del opp laksen i tynne skiver på maks 0,5 cm på skrå, slik at de blir store og fine. Ønsker du mindre kremost i hver, kan du fint tilsette mindre i stedet for å dele en pakke i 6 store biter. Du kan også bruke en skje og fordele jevn utover i stedet for å dele opp om du ønsker mindre mengde.

 1. Legg ½ noriark på en sushi matte, med den glatte siden ned. Legg ca. 1/4 av risen på arket. Spre risen godt ut over hele norien uten at du moser riskornet. Strø et jevn lag med ristede sesamfrø over risen.
 2. Snu nori arket og legg på kremost og agurk strimler.
 3. Legg tomlene dine under matten. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. Pass på at du ikke presser altfor hardt. 
 4. Legg ca. 6-7 skriver med laks, ut i fra hvor store de er bortover risen. Del opp rullen i 6-8 store biter biter med en skarp kniv og tørk av med papir mellom hver gang du kutter. Øegg bambus matten over igjen for å forme rullen, ettersom den vil miste formen når du deler opp med kniv.

Da er det bare å servere disse med soyasaus, ingefær og wasabi 🙂 Creamy og gode i det fine været.

Ta også en titt på flere sushi oppskrifter her 🙂

TIPS:

 • De fleste dagligvare butikkene har alt du trenger til å lage sushi, inkludert ris, nori, sushi eddik, ferdig lagde eddik blandinger til risen osv. Risen min er kjøpt fra en asiatiske matbutikk, bruker du fra vanlig dagligvare kan du lese hvordan den bør kokes på pakken.

Ha en riktig fin dag videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*