Kylling I Szechuan Saus

Lyst på en deilig og spicy kinesisk rett som tar kun 20 min å lage? 🙂 Denne sausen er helt magisk sammen med ris, sammen med saftig kylling og gode grønnsaker. En ny versjon av min Biff Szechuan som ble mye av dere etter at den kom ut tidligere i år 🙂

Jeg har skrevet mange gode tips om sausene nederst, så ta gjerne en titt der ved spm 🙂

Ingredienser til 4-5 porsjoner

  • 400 g kylling lårfilet i terninger

  • 1/4 ts salt og pepper

  • 2 ss olje til steking

  • 4 sjampingjong (200 g) i skiver

  • 1 brokkoli i buketter

  • 1 boks vannkastanje (227g)

  • 1 paprika i skiver

  • SZECHUAN SAUS
  • 4 dl lunkent vann

  • 2 ss light soyasaus

  • 2 ss oystersaus

  • 2 ss maisenna

  • 1 ss Sichuan chilisaus

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss honning

  • 1 ss kylling buljong pulver

  • 1 ss chili olje

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Før du starter er det greit å blande sammen sausen og forberede brokkoli. Merk at jeg bruker både Sichuan chili saus og olje for både farge og smak, men du kan gjerne sløyfe chili oljen om du ønsker en mildere versjon.

Til brokkoli kan du koke opp ca. 1 liter vann, deler brokkoli i ønsket buketter, og legger alt oppi en stor bolle. Når vannet er ferdig kokt, heller du det rett over brokkolien, og setter alarmen på 1 minutt. Hell deretter alt over på en sil, og skyld godt med kaldt vann. Dette gjør at brokkolien blir helt jevnt kokt, og forkorter steketiden. 

  1. Del opp kyllingen i terninger på ca. 3×3 cm. Frese opp sammen med olje på medium høy varme, og krydre kyllingen med litt salt og pepper. Stekes i noen min til kyllingen får en stekeskorpe, men ikke gjennomstekt.
  2. Tilsett sopp, brokkoli, paprika og vannkanstanje, og blandes i ca. 2-3 min.
  3. Tilsett sausen og bland alle ingrediensene opp jevnlig.
  4. Etter ca. 5 min på fortsatt medium høy varme vil sausen tykne noe og trekke seg inn. Vi elsker å ha mye saus over risen, men du kan justere tiden etter hvor tynn eller tykk du foretrekker sausen.

Voila, da er det bare å servere denne nydelige retten med kokt ris 🙂

Ta gjerne en titt på flere take-away retter her.

TIPS:

  • Light soyasaus, dark soysaus, oystersaus og sesamolje (de to sist nevnte kan også kjøpes i vanlig dagligvare) anbefaler jeg det kinesiske merket “Lee Kum Kee” for en autentisk smak. Dette finner du på asiatiske matbutikker. Light soyasaus er tilnærmet lik vanlig soyasaus.
  • Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr.
  • Sichuan chili sausen heter “Lao Gan Ma sichuan chili sauce».
  • Chili olje bruker jeg merket “Lee Kum Kee” og “Wah Kee”. Som nevnt tidligere er det Sichuan chili sausen som er viktigst.

Håper dere vil teste denne,
Klem TuTu

4 Comments

  1. Hei! I hvilken butikk kjøper du sichuan chilisaus? Jeg har lett og lett etter den i butikker i Oslo og Viken.

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*