Hjemmelaget Dumplings Hvitløkssaus

Endelig har jeg fått laget en oppskrift med hjemmelaget dumplings ark fra bunnen av. Etter mange prøverunder, er vi utrolig fornøyde med resultatet på disse. De er myke med en lett chewy tyggemotstand og er super gode sammen med denne aromatiske hvitløkssausen. Selvom vi kunne ha spist de med vanlig soyasaus og litt chiliolje også 🙂

Ingredienser FOR 22 DUMPLINGS

 • DUMPLINGS WRAPPER
 • 200 g hvetemel

 • 100 ml lunkent vann

 • Fyll
 • 250 g svinekjøttdeig

 • 2 ss hakket gressløk

 • 2 ts soyasaus

 • 1 ts sesamolje

 • 1 ts vann

 • 1 ts maisenna

 • 1 ts bakepulver

 • 1/2 ts sukker

 • 1/4 ts salt

 • 1/4 ts pepper

 • 1/4 ts revet ingefær

 • HVITLØKSSAUS
 • 2 ss olje

 • 4-5 fed hakket hvitløk

 • 1 hakket vårløk i ringer

 • 2 ss light soyasaus (les tips)

 • 2 ss oystersaus

 • 1 ss brunt sukker

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start med å ha mel oppi en bolle. Tilsett deretter vann i to omganger og bland godt med spisepinner eller slikkepott mellom hver gang. Kna deigen og form den til en rund deig. Dekk med kjøkkenhåndkle og la den hvile i ca. 10-15 min.
 2. Deretter knar du deigen en gang til og dekkes for å la den hvile igjen i 30-40 min til. Dette gjør at deigen blir enklere og mer fleksibel å jobbe med. I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til fyllet og legge den i kjøleskapet.
 3. Når deigen er ferdig kan du strø litt mel på benken og kna lett på deigen før du former den som en stor sirkel som på bildet. Denne metoden gjør det enklere å fordele deigen i 22 like store jevne biter.
 4. Du kan kjevle ut ca. 5 stk av gangen om ønskelig, eller bare en og en av gangen. De skal være på ca. 9 cm i diameter og husk å dekke deigen med et kjøkkenhåndkle slik at de ikke tørker ut.
 1. Legg ca. 1,5 ts med fyll i midten av arket.
 2. Deretter lager jeg tre brett på hver side. Du kan se step-by-step fremgangsmåte her.
 3. Husk å strø litt mel på fatet før du legger dumplingsene oppi, slik at de ikke klistrer seg fast. Dekk også de med kjøkkenhåndkle underveis.
 4. Varm deretter opp vann i en stor kjele på medium høy varme. Når vannet koker legger du oppi dumplings, gjerne halvparten av gangen slik at de hver og en har plass til å flyte opp. Når de flyter opp, senker du varmen til medium og setter på lokk. La de koke i ca. 3 min, løft opp lokket og blander de opp før du setter på lokket og koker i ca. 4-5 min til. Eller et par min lengre om du foretrekker en myk deig. Ta de rett ut og over på serveringsfat.

I mellomtiden kan du også lage hvitløkssausen ved blande sammen soyasaus, oystersaus, brunt sukker og hakket vårløk i en bolle. Varm opp olje på meidum varme og fres hvitløken til den akkurat får en fin gyllenbrun farge, viktig å ikke steke for lenge da den kan bli bitter. Tilsett oljen rett over soyasaus blandingen og bland godt.

Her kan du enten tilsette sausen direkte over dumplingsene, eller servere den som dipp 🙂

Ta også en titt på mine tidligere dumplings oppskrifter her.

TIPS:

 • Viktig å ikke bruke for varmt eller kaldt vann, da deigen kan bli for myk/hard.
 • Disse kan fryses ned ved at du ruller ut alle og strør litt mel mellom hvert lag. Legg de oppå hverandre og pakk det inn i en frysepose der du prøver å klemme ut så mye luft som mulig. Tines på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet før bruk.
 • Jeg bruker light soyasaus og oystersaus fra merket Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Light soyasaus er vanlig soyasaus, men jeg foretrekker å bruke det kinesiske merket.
 • Du kan også kjøpe ferdig lagde wrappers fra asiatiske matbutikker fra merket Happy Belly som jeg har brukt i mine oppskrifter tidligere.

Håper disse faller i smak,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*