Frityrstekte Wonton

Disse små herlighetene finnes i utrolig mange varianter og former, og i dag har jeg prøvd meg på en sløyfe variant, som gir disse en ekstra søt utforming 🙂 Fylt saftig fyll med biffsmak og andre grønnsaker, anbefales disse virkelig til helgen. En kjempegøy og sosial aktivitet både med barna eller venner.

Ingredienser til ca. 32 sløyfer

  • FYLL
  • 200 g kjøttdeig

  • 50 g tørket glassnudler

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1 raspet gulrot

  • 1/2 hakket løk

  • 1 hakket vårløk

  • 1/2 boks vannkastanje i terninger (227 g per boks)

  • SMAKSTILSETNINGER
  • 1 ss soyasaus

  • 1/2 ss oystersaus

  • 1/2 ss sukker

  • 1 ts sesamolje

  • 1/4 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • ANNET
  • 1 sammenpisket egg

  • Olje til frityrsteking

  • Vårruller papir

  • Sweet chili saus

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å blande alle ingrediensene til fyllet i en bolle til godt kombinert før du tilsetter alle smakstilsetningene. Bland til alt er godt blandet og la det marineres i minst 30 min eller lag denne kvelden før.

I mellomtiden kan du dele opp ca. 16 vårruller ark i fire like store firkanter.

  1. Legg en firkant på et fat og legg ca. 1,5 ts med fyll på den ene siden av arket.
  2. Brett kanten som er nærmest deg over og rull arket fremover til det ca. er 4 cm igjen.
  3. Ta tak i begge kantene og vend kantene inn mot midten
  4. Pensle på med litt egg på den øvre siden av den ene kanten og nedre siden av den andre, og klem kantene på kryss av hverandre, slik at det ser ut som en sløyfe.

Deretter stekes disse på medium høy varme i ca. 6-7 min mens du snur jevnlig. Legg de over på et fat med papir under, eller på en rist når de er ferdig stekte. Serveres med sweet chili saus.

Ta gjerne en titt på andre kinesiske oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Vårruller ark kan kjøpes fra både vanlig dagligvare eller asiatiske matbutikker i frysedisken. Jeg bruker Spring Home sin rosa og største pakke.Du kan fint bruke svinekjøttdeig, kyllingkjøttdeig eller vegetar til denne oppskriften.
  • Jeg bruker rapsolje til å frityrsteke disse. Frityrolje går også fint.

Ha en riktig fin torsdag,
mvh TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*