Crispy Lemon Garlic Chicken

Finger lickin´ good sier jeg bare 🙂 Hva er bedre enn super crispy kylling og en herlig sticky saus på utsiden? Denne har en god balanse mellom det syrlig, søte og salt. Smakene blir bedre og bedre for hver bit, og passer super godt både til store og små. Har du lyst til å glede deg selv eller noen andre denne uken, anbefales virkelig disse!

Ingredienser

  • KYLLING
  • 7 kyllingvinger

  • 7 kyllingklubber

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 50 g maisenna

  • LEMON GARLIC SAUCE
  • 3 ss sitronjuice

  • 2 ss honning

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts maisenna

  • 1/4 ts salt

  • TILBEHØR
  • Raps eller frityrolje til frityrsteking

  • 1 ss sesamfrø

  • 1 hakket vårløk

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å marinere kylling med hvitløkspulver, salt og pepper. Varm opp en del olje til frityrsteking i mellomtiden. Når oljen nærmer seg varm, tilsetter du maisenna sammen med kyllingen og blander godt.
  2. Frityrstek klubber i 8-9 min, og vinger i 6-7 min. Jeg bruker en liten panne og steker klubbene først også vingene, men du kan fint steke alt samtidig. For ekstra crispy kylling bruker jeg double-fry metoden, og steker to ganger. Etter at du har stekt kyllingen en gang, legger du de over på en rist, eller et fat med papir under. Lar de hvile i minst 5 min, før du legger den tilbake i oljen i ca. 3-4 min til.
  3. Når alt er ferdig stekt kombinerer du alle ingrediensene til sausen i en bolle. Smak til med sitron før du tilsetter maisenna, ettersom syligheten er forskjellige. Varm en panne på medium varme, og tilsett sausen når pannen er ordentlig varm, og la den putre i ca. 30 sek.
  4. Senk varmen ned til lav, legg kyllingen oppi sausen og vend godt sammen med sausen i ca. 2-3 min, så den trekker seg inn. Dryss på med litt ristet sesamfrø og hakket vårløk.

Da er det bare å servere disse nydelige kyllingvingene og klubbene 🙂 Vi liker å ha litt kokt ris, sammen med salat, agurk og tomater. Men du kan også fint servere uten, som fingermat.

Ta gjerne en titt på andre kinesiske retter her 🙂

TIPS:

  • Du kan fint kun bruke kylling vinger eller klubber.
  • Jeg bruker light soyasaus (tilnærmet lik vanlig soyasaus) fra merket Lee Kum Kee, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, men andre merker kan fint brukes. Husk å smake til.

Ha en riktig fin start på uken,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Hvilken olje bruker du til frityrstekingen?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*