Chinese Hot Dog Buns

God lørdag 🙂

Denne oppskriften har jeg gledet meg sånn til å dele. En av våre absolutt favoritt frokost i Hong Kong. Brødet på disse er så saftig, myk, luftige og full av smak. Sammen med en pølse som har god smak og knekk, passer disse godt både i matpakke eller turmat. Tipper de vil glede mange nå som det er skolestart igjen på mandag. Ta gjerne en titt på alle min tips nederst i oppskriften 🙂

Ingredienser for 8 hot dog buns

 • DEIG
 • 350 g hvetemel

 • 50 g sukker

 • 1 ts salt

 • 1 ts tørrgjær

 • 175 ml h-melk

 • 1 egg (str L)

 • 25 g kaldt smør i 8 terninger

 • ANNET
 • 8 grill pølser (les tips)

 • 1 sammenpisket egg

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Bland sammen melk og sukker i en kjele og varmes opp til lunkent. Tilsett tørrgjær uten å blande. Sett på lokk over kjelen og la det svelle i ca. 10 min. Deretter kombinerer du resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin sammen med melkeblandingen. Skru maskinen på medium hastighet (jeg har 10 nivåer og har på nr. 4) for å elte i ca. 17-20 minutter. Deigen er først veldig løs og klissete, men kommer til forme seg sammen som en stor bolle og slippe kanten og nesten bunnen. Dekk bollen med et håndkle eller plast folie.
 2. La deigen heve i ca. 1 time ved et varmt sted. Den vil nesten doble seg (les tips nederst ved kaldere årstider).
 3. Deretter strør du et lag med mel på kjøkkenbenken og knar godt i deigen i noen min. Del den opp i åtte like store boller. Trill deretter hver bolle i en lang og tynn pølse.
 4. Trill deigen rundt pølsen og klyp endene sammen. Du skal trille mellom tre til fire runder rundt pølsen. Jeg foretrekker å bruke grill pølser med en god smak og knekk, slik som kinesiske bakerier. Dekk disse med et håndkle og la de etterheve i ca. 30 min. Husk å forvarme ovnen på 175 grader, over og under varme.

Etter etter hevingen kan du pensle deigen med sammenpisket egg. Stek de inn midt i ovnen i ca. 17-20 min. Deigen er så magisk luftig og helt perfekt med smakfulle pølser 🙂 Serveres gjerne varme, lune, men også gode kalde.

Ta en titt på flere helgekos her 🙂

TIPS:

 • Jeg foretrekker grill pølser med god knekk sånn som man får i Hong Kong. Det er viktig at pølsen har god og mye smak, slik at det passer sammen med den luftige deigen.
 • Ved kaldere årstider vil det ta noe lengre tid å heve deigen, mellom 30-40 minutter lengre. Du kan også forvarme ovnen på 50 grader over og under varme og legge deigen med et håndkle over bollen i ovnen til heving. Når du legger bollen din, skrur du av varmen, slik at deigen holder seg varm og hever seg raskere.
 • Pølsene fra Knäcker eller Coop sine grill pølser er veldig gode til disse.
 • Om du ønsker disse som nybakte igjen, kan de varmes opp i mikroen.
 • Disse kan også fryses, og varmes i ovnen på 175 grader, varmluft i ca. 5-6 min.

Ønsker dere alle en riktig god helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*